Fujitsu werkt op vijf dagen je blockchainproject uit voor 10.000 euro

fujitsu blockchain

Fujitsu lanceert een nieuwe consultingdienst voor blockchain, waarmee samen met de klant op vijf dagen tijd een proof of business wordt gerealiseerd. De dienst is bedoeld voor organisaties die een vliegende start willen maken met blockchain of de risico´s van bestaande projecten willen verkleinen. Het prijskaartje voor de helpende hand bedraagt 9.900 euro.

Het programma start met een beoordeling waarbij Fujitsu’s blockchainexperts samen met de klant brainstormen rond ideeën om bedrijfsprocessen te verbeteren met blockchain of andere distributed ledger-technologieën. Die ‘proof of business’ staat in contrast met het ‘proof of concept’ dat bedrijven die experimenteren met blockchain doorgaans uitwerken.

Bij een ‘proof of concept’ staat de technologie centraal, terwijl er geen bewijs is dat de business case werkt. Fujitsu concentreert zich daarentegen op de toegevoegde waarde voor de onderneming, waardoor de meest voorkomende valkuilen van blockchainprojecten worden omzeild.

“We hebben dit ready-to-go pakket ontwikkeld vanwege de grote interesse vanuit onze klanten, waardoor zij niet alleen een vliegende start kunnen maken met nieuwe blockchainprojecten, maar ook bestaande projecten kunnen evalueren en verbeteren”, zegt Frederik de Breuck, die het Fujitsu Blockchain Innovation Center in Brussel leidt.

Minimum viable product

Na een eerste evaluatie, wordt een eerste minimum viable product ontwikkeld. Fujitsu maakt daarvoor gebruik van het Hyperledger Fabric-framework. De resulterende applicatie moet aan drie eisen voldoen:

  • voldoende waarde bieden zodat mensen bereid zijn het te gebruiken;
  • voldoende potentieel hebben om de loyaliteit van early adopters te winnen;
  • genoeg feedback genereren om toekomstige ontwikkeling mogelijk te maken.

Fujitsu hoopt natuurlijk dat een geslaagde ‘proof of business’ zich vertaalt in een opdracht om de blockchaintoepassing verder uit te werken. De klant krijgt hoe dan ook het prototype ter beschikking en kan – mits een aantal licentievoorwaarden worden gerespecteerd – zelf beslissen wat er verder mee wordt gedaan.

“Als ze om welke reden dan ook de ontwikkeling niet kunnen verder zetten, kunnen ze het prototype houden, er uit leren en verder mee experimenteren”, zegt Chris Pilling, blockchainexpert bij Fujitsu, tegen The Register. Volgens Pilling betekent dat bovendien niet dat de klant zijn geld in het water gooit. “Het is even waardevol om de zekerheid te hebben dat blockchain niet het ding is dat ze op dit moment nodig hebben”, besluit de consultant.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home