Wifi 6-technologie van Lancom waakt over patiënten in ziekenhuizen

wifi 6 ziekenhuis lancom

De Wifi 6-acces points en controllers van Lancom zijn gecertificeerd voor een klinische omgeving. Hierdoor is snellere gegevensoverdracht mogelijk bij het monitoren van patiënten in ziekenhuizen.

Lancom Systems werkt hiervoor samen met Dräger Medical Systems. Beide organisaties testten met succes uit of het LX-6402 Wi-Fi 6 access point en de WLC-1000 WLAN-controller van Lancom compatibel zijn met Dräger OneNet, een oplossing voor medische patiëntbewaking. Door de samenwerking kan een stabiele en snellere Wifi 6-verbinding worden opgezet in ziekenhuizen om monitoringapparaten op aan te sluiten.

Mobiele, wifi-gebaseerde monitoring is in de dagelijkse zorg belangrijk voor de behandeling en veiligheid van patiënten. Deze apparaten delen niet alleen essentiële gezondheidsinformatie, maar kunnen ook worden gebruikt om noodsignalen en verpleegoproepen draadloos door te sturen naar een centraal bewakings- en alarmsysteem.

Deze informatie is vaak cruciaal voor het overleven van de patiënt. Daarom is het dus essentieel dat de communicatie tussen patiëntmonitoren en het wifi-netwerk veilig en betrouwbaar is. Een krachtige en stabiele wifi-infrastructuur is hierbij van cruciaal belang, in combinatie met een radioveld van hoge kwaliteit.

Bovendien moeten netwerkcomponenten en monitoren optimaal met elkaar samenwerken. Om dit mogelijk te maken, worden access points, besturingssystemen en monitoren regelmatig getest op hun compatibiliteit. De Wifi 6-acces points en -controllers van Lancom mogen vanaf nu dat compatibiliteitscertificaat dragen.  

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home