Wifi 6 of Wifi 6E geen prioriteit bij 1 op 2 bedrijven

Bedrijven willen een snel en stabiel wifinetwerk, maar toch heeft amper de helft al een upgrade doorgevoerd naar Wifi 6 of Wifi 6E.

In een onderzoek van Lancom bij 361 bedrijven met minimaal 250 werkplekken blijkt dat verwerkingssnelheid van data heeft voor 55 procent van de respondenten de hoogste prioriteit is. De tweede belangrijkste vereiste is netwerkbeveiliging (53%). Op drie staan stabiliteit en betrouwbaarheid (48%). 

Ondanks de grote vraag naar snelle en krachtige wifi is het verrassend dat 51 procent nog niet is overgeschakeld naar Wifi 6 of Wifi 6E. Diegenen die nog geen upgrade hebben doorgevoerd, werken ofwel met Wifi 5-generatie apparaten (37 procent) of zelfs met oudere standaarden die alleen in de 2,4 GHz band uitzenden (14 procent). 29 procent is al overgestapt op Wifi 6. Nog eens 20 procent gebruikt de nieuwste wifigeneratie, Wifi 6E.

Nauwkeurige WLAN-dekking

Met de toenemende digitalisering neemt niet alleen het aantal WLAN-apparaten toe, maar zorgen dataverslindende toepassingen er ook voor dat de datavolumes snel groeien. 49 procent van de respondenten ziet dit als de belangrijkste uitdaging. Bovendien beschouwt 47 procent de toename van dataverkeer door hybride werkvormen als een uitdaging.

lees ook

Wifi 7 komt eraan: snelste draadloze internet ooit

Op de derde plaats staat het garanderen van kwaliteit en prestaties: 43 procent stelt dat hoge gebruikersdichtheden en belastingspieken de stabiliteit en prestaties van WLAN’s nadelig beïnvloeden. Interferentie in de signaalkwaliteit en dataoverdracht van externe netwerken en niet-WLAN radiobronnen is een andere uitdaging die door vier van de tien IT-managers wordt genoemd. 

Om de best mogelijke connectiviteit te garanderen, vertrouwt 61 procent van de ondervraagde bedrijven op nauwkeurige WLAN-dekking. Dit is inclusief locatieanalyse en nauwkeurige capaciteitsplanning. 42 procent gebruikt cloudgebaseerde beheeroplossingen om hun WLAN centraal en met een hoge mate van automatisering te beheren. Zo gaan ze het tekort aan geschoolde werknemers tegen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home