Telenet haalt raamcontract Vlaamse overheid binnen voor vast internet en cloudtelefonie

Telenet kantoor

De Vlaamse Overheid, de lokale besturen en organisaties gelinkt aan de Vlaamse Overheid kunnen bij Telenet vaste telefonie- en datacommunicatiediensten afnemen en cloudtelefonie.

Telenet haalt een belangrijk raamcontract binnen bij de Vlaamse overheid om vaste connectiviteit aan te bieden. Het contract heeft een totale maximale waarde van bijna 43 miljoen euro over een looptijd van maximaal zeven jaar. Ook het contract rond cloudtelefonie haalde Telenet binnen.

De nieuwe contracten gingen eind augustus in. Deze voorzien de mogelijkheid voor zowel de afnemers van het huidige raamcontract (zo’n 250 organisaties op meer dan 1.000 locaties) als voor nieuwe inschrijvers om vaste telefonie- en datadiensten af te nemen.

Eerder dit jaar haalde Telenet ook al het Belnet raamcontract binnen voor WAN-connectiviteit tussen alle overheidsdiensten die zijn aangesloten bij Belnet. In mei 2023 startte Telenet Business ook met de activatie van het nieuwe Schoolnet-raamcontract dat alle scholen in Vlaanderen toelaat om de overstap naar glasvezel te maken.

Tweede raamcontract

Ook het tweede raamcontract gaat naar Telenet Business. Dit omvat de zogenaamde cloud PBX of virtuele telefooncentrale. Hoewel Telenet oudere systemen zoals ISDN-lijnen of fax-en modemverkeer blijft ondersteunen, wordt vooral gefocust op toekomstgerichte virtuele telefooncentrales met cloudoplossingen. Grote voordeel hiervan is dat Telenet ze vanop afstand kan beheren om zo de beste dienstverlening te garanderen. ​

“Door de centrales uit die bedrijven weg te halen en onder te brengen in de cloud beheert Telenet de volledige centrale vanop afstand. Zo kunnen ze steeds vlot intern en extern communiceren”, zegt Geert Degezelle, ​ Chief Commercial Officer B2B

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home