Telenet en BASE introduceren eSIM voor smartphones 

telenet internet

Telenet en BASE brengen vandaag eSIM voor smartphones uit. Klanten kunnen vanaf nu online en eenvoudig een eSIM aanvragen.

We hebben er even op moeten wachten, maar Telenet en BASE lanceerden vandaag eSIM voor smartphones. Dit is een vervanger van de fysieke simkaart en stelt gebruikers in staat om meerdere eSIMs toe te voegen op één smartphone. Klanten kunnen gratis en op een eenvoudige manier online een nieuw abonnement bestellen, hun eSIM-profiel downloaden en al de benodigde software worden geïnstalleerd op je smartphone.

eSIM voor smartphones

eSIM is geen volkomen nieuw fenomeen. In 2020 investeerde Telenet als eerste Belgische operator in eSIM voor smartwatches: de “Telenet One Number”. Hiermee konden klanten hun mobiele data, belminuten en sms’en van hun mobiele abonnement delen met hun smartwatch. Nu volgt er een uitbreiding op dit verhaal met eSIM voor smartphones voor Telenet en BASE residentiële en kmo-klanten. Telenet Business KMO en grootzakelijke klanten mogen de uitrol verwachten in de tweede helft van april 2024.  

lees ook

Gebruik jij al een eSIM? Technologie blijft onbekend en onbemind in België

Met de nieuwe eSIM voor smartphones, hebben klanten geen fysieke simkaart meer nodig. eSIM versnelt de digitalisering van Telenet en BASE, en zorgt ervoor dat het proces om een abonnement af te sluiten efficiënter verloopt. Het maken en opsturen van simkaarten wordt hierdoor overbodig, wat het proces alleen maar versnelt en bovendien een goede zaak is voor het milieu. 

eSIM aanschaffen

Klanten kunnen online een nieuw abonnement bestellen en de eSIM zelf op hun smartphone installeren. Voor BASE-klanten kan dit eenvoudig en snel via de My BASE-app. De meeste smartphones hebben maar één fysiek SIM slot waardoor je slechts één simkaart per smartphone kan gebruiken. Met eSIM kan je nu meerdere eSIMs op je smartphone toevoegen en in enkele klikken switchen tussen je privé -en zakelijk nummer. Voor klanten van Telenet en BASE is deze eSIM-dienst volledig gratis.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home