Synology in 2023: Nieuwe router, grotere opslagservers en camera’s

Synology doet zijn hardwareplannen voor 2023 uit de doeken. Over de hele breedte van het portfolio zijn er nieuwigheden gepland.

Synology verklapt wat het in petto heeft voor 2023 op het gebied van hardware. De opslagservers krijgen nieuwe broertjes en zusjes, het camera-aanbod wordt uitgebreid en ook voor de routers plant Synology een nieuw toestel.

Wat opslag betreft, plant Synology wat het scale-out-systemen noemt. Dat worden opslagservers die aanzienlijk krachtiger zijn dan de krachtigste oplossingen die de Taiwanese fabrikant momenteel in zijn arsenaal heeft. De eerste systemen zullen clusters van tot 60 servers ondersteunen, goed voor 12 PB aan opslag, 60 GB/s schrijfprestaties en meer dan 80.000 gelijktijdige verbindingen. Synology mikt op 99,99 procent beschikbaarheid en ondersteuning voor Hyper Backup en Active Backup.

Camera’s

Voor begin 2023 plant Synology verder de lancering van de Synology 500 Series van IP-camera’s. Die zijn zoals verwacht compatibel met Surveillance Station. Ze brengen Edge AI-capaciteiten met zich mee en kunnen zelf bepaalde zones in de gaten houden, zodat de centrale server minder wordt belast.

De camera’s worden uitgerust met 5 MP-sensors, hebben een 3K-resolutie (2.880 x 1.620) en nemen op in 16:9-beeldverhouding aan 30 fps. De toestellen ondersteunen Power over Ethernet en kunnen tegen de regen dankzij de IP67-rating.

Router

Op het vlak van connectiviteit breidt Synology zijn routerportfolio verder uit. Dat gebeurt met de Synology WRX560: een rechtopstaande router zonder zichtbare antennes. Het toestel moet een prijsvriendelijke variant worden van de RT6600ax en draait op het zelfde SRM 1.3-besturingssysteem. De WRX560 kan bovendien dienst doen als mesh-node voor een RT6600ax.

Het toestel komt met 2,5 GbE en dual band-radio’s. Synology plant een wereldwijde lancering op 2 november al, met een adviesprijs van 219,99 dollar. Gezien de huidige wisselkoers en het feit dat dollarprijzen zonder btw worden gecommuniceerd, zal de Belgische prijs waarschijnlijk iets hoger liggen. Synology hoopt met de router kleine kantoren en thuisgebruikers aan te spreken.

Synology kondigde ook nog de lancering van DSM 7.2 aan, net als de nieuwe DS923+-NAS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home