Seagate plant 32 TB HAMR-drive

Seagate wil met zijn eerste HAMR-HDD een capaciteit van 32 TB bieden. Ook exemplaren met meer plaats staan al op de planning.

Seagate licht een tipje van de sluier op rond zijn toekomstige harde schijven, gebaseerd op Heat Assisted Magnetic Recording (HAMR)-technologie. HAMR zorgt ervoor dat er meer bits en bytes passen op eenzelfde harde schijf. De hogere dichtheid maakt HDD’s met een ruimere capaciteit mogelijk. Seagate maar ook concurrent Western Digital sleutelen al jaren aan HAMR-drives.

De eerste HAMR-HDD van Seagate zal gebaseerd zijn op de tweede versie van de HAMR-technologie en krijgt een capaciteit van 32 TB. De drive zelf zal uit tien fysieke schijven van 3,2 TB bestaan. Seagate wil vervolgens de capaciteit van de individuele schijven opschroeven om zo HAMR-drives van 36 TB, 40 TB en uiteindelijk zelfs 50 TB te lanceren.

Lancering

Seagate blijft vaag over de effectieve lanceringsplannen van zijn HAMR-drives. De eerste schijven zouden vandaag al in beperkte oplage bij belangrijke datacenterklanten liggen. In het derde kwartaal van dit jaar zouden HAMR-drives op grotere schaal van de band rollen. HDD’s met zo’n grote capaciteit zijn vooral interessant in de datacenterwereld, waar de hogere dichtheid van de drives voor een grotere opslagcapaciteit zorgt zonder de voetafdruk binnen het datacenter te verhogen.

Seagate geeft ook aan dat de PMR (Perpendicular Magnetic Recording) stilaan op pensioen mag. HAMR-technologie zal in de toekomst ook drives met een minder spectaculaire capaciteit van veertien tot twintig terabyte ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home