Seagate op schema voor algemene beschikbaarheid HAMR-HDD’s met hoge capaciteit voor begin 2024

HAMR-actuator-and-disks-illustration-22

Seagate heeft dit kwartaal al klanten voorzien van HAMR-HDD’s met een capaciteit van meer dan 30 TB. Vanaf begin 2024 moeten dergelijke harde schijven breed beschikbaar komen.

Seagate heeft de eerste commerciële HAMR-drives met een capaciteit van 32 TB dit kwartaal verscheept. Volumeproductie van deze drives laat echter nog even op zich wachten. De fabrikant laat weten dat HAMR-HDD’s met een capaciteit van meer dan 30 TB vanaf 2024 op grote schaal van de band zullen rollen.

Begin vorige maand kwamen de plannen van Seagate al aan het licht. De verscheepte HAMR-schrijven zijn gebouwd op de tweede iteratie van de technologie door Seagate.

Meer TB’s

HAMR, kort voor Heat Assisted Magnetic Recording, is een technologie die ervoor zorgt dat harde schijven meer data magnetisch kunnen bewaren op een harde schijf. Dat brengt een flinke capaciteitsverhoging met zich mee op drives met eenzelfde fysiek formaat als huidige harde schijven. HAMR is een belangrijke pijler voor de toekomst van harde schijven en Seagate zet al jaren erg in op de ontwikkeling ervan.

Seagate is niet van plan om zijn hele portfolio meteen door HAMR te vervangen. Voor harde schijven met een capaciteit van minder dan 30 TB blijft de fabrikant inzetten om SMR en PMR. Die drives staan op de planning en Seagate wil niet met zichzelf gaan concurreren variaties in de markt te zetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home