Schneider Electric en Nvidia bundelen krachten voor AI-datacenterontwerpen

groen datacenter

De nieuwbakken samenwerking met Nvidia focust de op optimalisatie van datacenterinfrastructuur en ondersteuning van edge AI en digital twin-technologieën.

Schneider Electric en Nvidia hebben een samenwerking aangekondigd met als doel de datacenterinfrastructuur te optimaliseren en de ontwikkeling van edge AI en digital twin-technologieën te bevorderen.

De bedrijven combineren hun kennis en technologieën om de eerste openbaar beschikbare referentieontwerpen voor AI-datacenters te introduceren. Deze ontwerpen beogen de normen voor de inzet en werking van AI binnen datacenter-ecosystemen te herdefiniëren.

Ze richten zich op Nvidia accelerated computing clusters en zijn geoptimaliseerd voor verschillende toepassingen, waaronder dataverwerking en computerondersteunde medicijnontwikkeling. De referentie-ontwerpen omvatten oplossingen voor hoogvermogendistributie en vloeistofkoeling, en zijn ontworpen voor betrouwbare werking en eenvoudige inbedrijfstelling.

Toekomstplannen en digital twin-integratie

Aveva, een dochteronderneming van Schneider Electric, zal haar digital twin-platform koppelen aan Nvidia Omniverse, waardoor een uniforme omgeving voor virtuele simulatie en samenwerking ontstaat. Deze integratie versnelt volgens Schneider Electric het ontwerp- en implementatieproces, verlaagt de time-to-market en kosten, en bevordert een efficiëntere en duurzamere operatie van industrieën.

De samenwerking tussen Schneider Electric en Nvidia is gericht op het verkennen van nieuwe gebruiksscenario’s en toepassingen in verschillende sectoren, met als doel positieve verandering te stimuleren en toekomstige technologieën vorm te geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home