Qnap introduceert 90 watt PoE++-switch op maat van kmo’s

Qnap lanceert de QSW-M2106PR-2S2T: een halfbrede switch die 10 GbE ondersteunt, net als Power over Ethernet tot 90 watt.

Qnap laat de QSW-M2106PR-2S2T zien. Achter die onleesbare verzameling letters en cijfers schuilt een moderne halfbrede switch. Het compacte toestel is ontwikkeld op maat van een rack en zou volgens Qnap zelf ideaal zijn voor kmo-omgevingen. Dankzij het beperkte formaat springt het ding efficiënt met de beschikbare ruimte om.

PoE

De switch ondersteunt PoE++ (Power over Ethernet) tot 90 watt, en dat over alle RJ45-poorten. Het toestel heeft zes 2,5 GbE-aansluitingen aan boord en twee 10 GbE-poorten. Ook twee 10 HbE SFP+-glasvezelpoorten tekenen present. De PoE-capaciteit maakt het mogelijk om compatibele apparaten zoals wifitoegangspunten of slimme camera’s aan te sluiten zonder extra stroombekabeling. In theorie kan je zelf slimme verlichting via PoE aandrijven, maar daar lijkt de schaal van dit toestel wat te bescheiden voor.

Beheerders kunnen aan de slag met de switch via een webinterface die beheer op afstand mogelijk maakt: het Qnap Switch System of QSS. Intelligente functies om om te gaan met de PoE-functionaliteit tekenen present. Zo kan je energie dynamisch afschakelen, bijvoorbeeld wanneer stroom na de kantooruren niet meer nodig is voor bepaalde toestellen. Dat brengt mogelijkheden voor energiebesparing met zich mee.

Qnap introduceerde recent al eenvoudigere switches, eveneens op maat van de kmo-markt. De QSW-M2106PR-2S2T is binnenkort beschikbaar en zal ongeveer 1.155 euro exclusief btw kosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home