Qnap lanceert nieuwe switches voor kmo’s

Qnap introduceert de QSW-M2106 2.5GbE en 10GbE: twee switches waarmee de fabrikant zich richt op kmo’s die performante netwerkoplossingen zoeken.

Qnap zet twee nieuwe switches in de markt: de QSW-M2106 2.5GbE en een 10GbE-variant. De layer 2-switches komen met tien poorten en beheer via een webportaal (compatibel met onder andere LACP, VLAN, ACL en LLDP). De toestellen ondersteunen het Rapid Spanning Tree-protocol en werken met IEEE 802.3az Energy Efficient Ethernet en IEEE802.3x Flow Control in full-duplex modus, aldus Qnap.

lees ook

Qnap maakt surveillance-licenties flexibeler maar duurder

De QSW-M2106-4C combineert zijn zes 2,5 GbE RJ45-poorten met vier 10 GbE SFP+/RJ45-combopoorten. In de QSW-M2106-4S zijn die vier 10 GbE-poorten niet geschikt voor RJ45, enkel SFP+. De toestellen doen niet alleen dienst als switches in de backbone. Het is de bedoeling dat kmo’s er ook rechtstreeks 10 GbE-netwerktoestellen of zelfs workstations op aansluiten wanneer dat een meer waarde kan bieden.

Stil

Qnap richt zich met de toestellen voornamelijk op organisaties met middelgrote netwerken. Het bedrijf maakt zich sterk dat de dingen geen storend lawaai maken, zodat je ze in theorie ook kan uitrollen dichtbij de werkomgeving.

Het webportaal voor beheer draait op de eigen QNAP Switch System (QSS)-software van het bedrijf. Die visuele webinterface moet een gebruiksvriendelijke grafische omgeving bieden voor beheerders. De switches zijn binnenkort beschikbaar vanaf ongeveer 450 euro inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home