QNAP lanceert Qsirch 5.4.1 met AI-gestuurde zoekfuncties

QNAP Systems lanceert Qsirch 5.4.1. Daarmee kunnen gebruikers natuurlijke taal gebruiken om afbeeldingen en documenten op hun NAS te doorzoeken.

Qsirch krijgt een AI-injectie. Qsirch is de zoekmachine voor QNAP NAS-systemen en helpt gebruikers om snel bestanden te vinden binnen grote hoeveelheden gegevens. De nieuwste versie, Qsirch 5.4.1, introduceert AI-gestuurd semantisch zoeken en de optie om vergelijkbare afbeeldingen te zoeken.

Met de nieuwe functies kunnen NAS-gebruikers trefwoorden, zinnen en prompts in gewone taal gebruiken om sneller en volgens Qnap ook nauwkeuriger resultaten te vinden. De semantische zoekfunctie maakt gebruik van een AI-model dat de intentie en context van zoekopdrachten analyseert, waardoor gebruikers in theorie sneller de gewenste bestanden en afbeeldingen kunnen vinden. Daarnaast kunnen gebruikers voortaan snel een voorbeeld van de inhoud van documenten bekijken zonder deze volledig te openen.

lees ook

Qnap voorspelt HDD-falen maanden vooraf via AI in Drive Analyzer

Nieuwigheden

  • AI-gestuurd semantisch zoeken: Gebruikers kunnen natuurlijke taal gebruiken om gedetailleerde zoekopdrachten in te voeren, met ondersteuning voor 23 talen, waaronder het Nederlands.
  • Vergelijkbare afbeeldingen zoeken: Deze functie stelt gebruikers in staat om vergelijkbare afbeeldingen te vinden binnen hun zoekresultaten. Dat is handig voor het organiseren en beheren van foto’s en visuele bestanden op de NAS.
  • Snelle weergave van documenten: Na het uitvoeren van een zoekopdracht kunnen gebruikers snel een voorbeeld bekijken van de inhoud van documenten. Dat omvat relevante alinea’s en zinnen die aansluiten bij de gebruikte trefwoorden.

Systeemvereisten

Om Qsirch 5.4.1 te kunnen gebruiken, moeten gebruikers beschikken over een 64-bits x86-gebaseerde NAS met minimaal 8 GB RAM en het QTS 5.0.1 (of later) of QuTS hero h5.0.1 (of later) besturingssysteem. Daarnaast is het noodzakelijk om QNAP AI Core te installeren vanuit het App Center om gebruik te maken van alle semantische zoekfuncties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home