Proximus sluit meer dan 10 procent van woningen en bedrijven aan op glasvezel

Proximus

Proximus laat weten dat het dankzij zijn versnelde uitrol van glasvezel al iets meer dan tien procent van de gezinnen en bedrijven in ons land heeft aangesloten. Ook het aantal werkelijke klanten dikt aan.

Proximus zit op schema met zijn versnelde uitrol van glasvezel. Dat laat het bedrijf zelf weten in de marge van zijn kwartaalresultaten. Tijdens Q2 sloot Proximus gemiddeld 7.400 woningen en bedrijven per week aan op fiber. Zo was het afgelopen kwartaal goed voor 89.000 nieuwe gebouwen met een fiber-to-the-home-aansluiting. In totaal zijn er vandaag al 621.000 bedrijven en huizen aansluitbaar, wat iets meer dan 10 procent van het totaal in ons land is.

Nieuwe klanten

In de consumentenmarkt telt Proximus bovendien 14.000 nieuwe klanten voor zijn glasvezel-aanbod. Dat brengt het totale aantal klanten voor fiber op 90.000. Proximus sluit woningen vrijblijvend aan als onderdeel van zijn groot infrastructuurplan. Tegen 2028 moeten in België zeker 4,2 miljoen woningen en bedrijven voorzien zijn van fiber, goed voor een bereik van 70 procent. Het glasvezelnetwerk wordt opengesteld, wat wil zeggen dat ook andere providers diensten kunnen aanbieden via de bekabeling.

Voor de snelle uitrol werkt Proximus samen met partners in joint ventures. In Vlaanderen gaat het om Fiberklaar met EQT Infrastructure. In Wallonië werd pas de joint venture Unifiber samen met Eurofiber in het leven geroepen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home