Oracle verlengt ondersteuning Solaris 11.4 tot 2037

oracle

Oracle gaat Solaris 11.4 drie jaar langer ondersteunen dan aanvankelijk gepland. Betaalde ondersteuning loopt nu tot 2037.

Oracle heeft de mogelijkheden voor betaalde ondersteuning en upgrades van Solaris 11.4 zonder al te veel bombarie verlengd. Het bedrijf zal zich nu tot 2037 ontfermen over klanten met het oude besturingssysteem. Dat is drie jaar langer dan aanvankelijk voorzien.

Legacy

Solaris is een Unix-distributie gekocht door Oracle met de overname van Sun Microsystems in 2010. Destijds had Solaris veel troeven, waaronder schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Het OS raakte echter voorbijgestreefd en in 2018 kondigde Oracle aan dat de ontwikkeling bevroren werd op versie 11.4.

lees ook

Oracle biedt alternatief van Solaris dat geschikter zou zijn voor gratis gebruikers

Wie Solaris gebruikt, doet dat doorgaans wel voor kritieke infrastructuur die lang moet meegaan. Daarom voorziet Oracle wel updates en patches voor versie 11.4. Ondersteuning is opgesplitst in drie takken: Premier, Extended en Sustaining. Met de Extended-ondersteuning biedt Oracle tegen betaling onderhoud en upgrades voor Oracle Solaris en Oracle Linux. Het is die ondersteuning die nu uitgebreid wordt naar 2037.

Premier-ondersteuning heeft te maken met Oracle Sun-hardware en bijhorende firmware. Daar ontfermt Oracle zich over tot 2031, zoals eerder aangekondigd. Voor de Sustaining-tak, waarbij klanten toegang krijgen tot tools, patches, en technische ondersteuning (opnieuw tegen betaling), is er geen einde gepland.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home