Nvidia en Lenovo werken nauwer samen aan krachtige generatieve AI-hardware

Lenovo Nvidia CEOs

Twee nieuwe systemen zijn vandaag al beschikbaar. Op termijn moet er nog krachtigere hardware op de markt verschijnen.

Tijdens Lenovo Tech World laten Nvidia en Lenovo weten dat ze nauwer met elkaar gaan samenwerken. Het doel is om meer geavanceerde, hybride computingplatformen op de markt te zetten die focussen op generatieve AI-workloads, ongeacht op welke locatie eraan wordt gewerkt.

Nvidia CEO Jensen Huang en Lenovo CEO Yuanqing Yang willen met de nieuwe samenwerking een oplossing bieden op de groeiende vraag naar snellere systemen voor AI-software en andere ‘expertdiensten’.

Naast de twee systemen die vandaag al beschikbaar zijn, werken beide partijen aan nog krachtigere hardware gebaseerd op het flexibele Nvidia MGX-referentiedesign. De hardware is in tandem beschikbaar binnen TruScale, het IaaS-model van Lenovo.  

lees ook

Motorola presenteert flexibele concepttelefoon in wormvorm

Twee systemen vandaag beschikbaar

De Lenovo ThinkSystem SR675V3 combineert Nvidia L40S GPU’s met BlueField 3 data processing units en Spectrum-X netwerkmogelijkheden om AI-workloads in elk type datacenter mogelijk te maken.

Verder is er vanaf nu ook al de Lenovo ThinkStation PX beschikbaar die extra prestaties overal beschikbaar maakt, ook aan de edge. Het systeem is configureerbaar tot vier Nvidia RTX 6000 GPU’s.

Beide systemen maken gebruik van het Nvidia Nemo-raamwerk waaruit ontwikkelaars verschillende LLM-modellen kunnen terugvinden om mee aan de slag te gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home