Nvidia lanceert referentiedesign voor servers met ARM

Nvidia-hardware is voortaan compatibel met processors van ARM. De gpu-fabrikant lanceert een referentiedesign voor servers met een dergelijke combinatie van componenten aan boord.

Servers gebouwd met ARM-processors en Nvidia accelerators zijn voortaan een optie. Op SC19 in Denver lanceert Nvidia een modulair referentiedesign voor dergelijke hardware. Dat design werkt aan de hand van bouwstenen waarmee fabrikanten servers in elkaar kunnen boksen.

Voor de bouw van de referentieservers gaat Nvidia in zee met verschillende partners zoals Ampere, Fujitsu en Marvell. De gpu-specialist werkte verder nauw samen met Cray, dat intussen eigendom is van HPE. Die bedrijven stonden immers aan het voorfront van de introductie van ARM-servers. Samen met partners zorgde Nvidia ervoor dat de eigen hardware naadloos kan samenwerken met de ARM-processorarchitectuur.

Cuda voor ARM

Nvidia kondigde eerder al aan dat het zijn Cuda X-platform naar ARM zou brengen. Verschillende HPC-softwarebedrijven gingen daar al mee aan de slag om ARM-gebaseerde management- en monitoringtools te bouwen. De ARM-servers moeten hun niche nog vinden, maar zijn in principe geschikt voor gebruik van centrale datacenters tot de edge. ARM-servers dreigden een buitenbeentje te blijven, maar deze ondersteuning door Nvidia maakt de dingen plots een stuk relevanter voor heel wat workloads.

De dominantie van Intel in de servermarkt wordt steeds meer in vraag gesteld. Langs de ene kant verliezen traditionele processors gestaag aan belang. Voor tal van workloads is acceleratie doormiddel van een gpu of een op maat gemaakte FPGA essentieel. Langs de andere kant zijn er kapers op de kust. ARM wil met zijn zuinigere chips een niche van de markt wegkapen. Langs de andere kant is er natuurlijk AMD, dat een x86-alternatief biedt voor Intels Xeon line-up.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home