Nutanix lanceert tool om CO2-voetafdruk en energieverbruik te schatten van je IT-omgeving

nutanix

De nieuwe tool schat het jaarlijkse vermogen en de uitstoot in met behulp van Nutanix Validated Designs.

De Nutanix Carbon and Power Estimator biedt gebruikers rapportages die inzicht geven in hoe keuzes op het gebied van de IT-infrastructuur impact kunnen hebben op de CO2-voetafdruk. Het verkregen inzicht maakt het ontwikkelen van duurzamere IT-strategieën mogelijk. Op basis van input van de gebruiker met betrekking tot workloads, de efficiëntie van het datacenter en de locatie kan een organisatie zien hoe IT-keuzes helpen met het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. 

“Begrijpen wat de drijvende kracht achter stroomverbruik is, is een belangrijke eerste stap voor veel ondernemingen die vooruitgang willen boeken op het gebied van duurzaamheid”, zegt Sander Scholten, Sales Director Nederland bij Nutanix. “De Nutanix Carbon and Power Estimator helpt ondernemingen initiatief te nemen doordat het organisaties informeert over factoren die hun impact op het milieu beïnvloeden.”

Belangrijke functies

Met de tool kunnen IT-teams de effecten van verschillende factoren op energie en uitstoot voor Nutanix-oplossingen inschatten. Je kan ook de geografische ligging herevalueren. De Nutanix Carbon and Power Estimator toont de impact van het verplaatsen van workloads naar regio’s die gebruikmaken van koolstofarme bronnen voor energieopwekking.

Tot slot kan je ook bijvoorbeeld ook het stroomverbruik van Nutanix hyper-converged-infrastructuur (HCI) en 3-Tier (SAN-gebaseerde) infrastructuur vergelijken. Na gebruik van de tool kunnen gebruikers een rapport downloaden dat toont hoe het verwijderen van SAN-componenten in bepaalde situaties kan helpen met het verminderen van stroomverbruik.

Omdat elke configuratie uniek is, biedt de Nutanix Carbon and Power Estimator – in plaats van exacte verbruikscijfers – algemene schattingen om klanten te helpen met duurzaamheidsdoelstellingen.

De tool is onmiddellijk beschikbaar om mee aan de slag te gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home