Wipro en Nutanix lanceren gezamenlijke business unit voor cloudoplossingen

Wipro en Nutanix hebben een nieuwe business unit opgericht die zich richt op cloudplatformdiensten. De samenwerking zal zich focussen op het versnellen van de digitale transformatie en het optimaliseren van hybride multicloud-omgevingen voor klanten.

Wipro en Nutanix kondigen de oprichting aan van een nieuwe business unit die specifiek gericht is op de Nutanix Cloud Platform. Deze unit zal de krachten van beide bedrijven bundelen om klanten te helpen bij hun digitale en hybride multicloud-projecten. De samenwerking is bedoeld om ondernemingen te ondersteunen bij hun transformatie naar een hybride milticloud-omgeving door middel van verbeterde gezamenlijke oplossingsontwikkeling en uitgebreidere marktbenadering.

Marktpotentieel

Het doel is om samen een aanzienlijk marktpotentieel te benaderen binnen sectoren als cloudinfrastructuur, IT-toepassingen, edge computing en AI. Dit initiatief past volgens Wipro binnen een breder strategisch om de eigen groei te stimuleren door middel van strategische partnerschappen.

De gezamenlijke inspanningen van Wipro en Nutanix zullen niet alleen gericht zijn op technologische innovatie, maar ook op sectoren zoals bankwezen, gezondheidszorg, consumenten- en detailhandel. Het initiatief ondersteunt ook duurzaamheidsdoelstellingen door het verminderen van energieverbruik en koolstofvoetafdruk in datacenters. Dat is één van de belangrijke verkoopargumenten voor HCI in het algemeen.

De focus op Nutanix komt gelegen. Eén van de grootste concurrenten van het bedrijf is immers VMware, dat sinds de overname door Broadcom niet op veel sympathie kan rekenen van het gros van zijn klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home