Nutanix: ‘AI, beveiliging en duurzaamheid stimuleren IT-modernisering’

nutanix

Onderzoek van Nutanix wijst uit dat AI, beveiliging en duurzaamheid de belangrijkste factoren zijn voor IT-modernisering, met een verwachte verdubbeling van het gebruik van hybride multicloud-modellen in de komende één tot drie jaar.

Uit de zesde jaarlijkse Enterprise Cloud Index (ECI) van Nutanix noteert het bedrijf een stijgende adoptie van hybride multicloud-strategieën. Het spreekt voor zich dat dit de uitkomst zou zijn, Nutanix heeft niets liever, maar de studie benadrukt tegelijk de noodzaak voor IT-leiders om de complexiteit te navigeren van het beheren van applicaties en data verspreid over diverse cloudomgevingen. De belangrijkste drijfveren voor deze verschuiving zijn de noodzaak voor verbeterde beveiliging, de integratie van AI-technologieën en het streven naar duurzamere IT-operaties.

Beveiliging en innovatie blijken de primaire redenen voor het migreren van applicaties naar andere omgevingen, met een groeiende nadruk op investeringen in AI en IT-modernisering. Volgens het rapport zien organisaties de implementatie van hybride multicloud-infrastructuren als essentieel om zowel traditionele als moderne applicaties te ondersteunen en flexibel data en applicaties tussen verschillende clouds en on-premises omgevingen te verplaatsen.

Uitdagingen en prioriteiten

Het Nutanix-rapport wijst op verschillende uitdagingen en prioriteiten voor organisaties:

  • Hybride multicloud als standaard: 90 procent van de respondenten geeft de voorkeur aan een ‘cloud smart’-benadering, met hybride multicloud-omgevingen die naar voren komen als de standaardinfrastructuur.
  • Ransomware: Bescherming tegen ransomware is een topprioriteit, met 78 procent van de organisaties die van plan zijn hun investeringen in bescherming tegen ransomware te verhogen.
  • Applicatie- en datacomplexiteit: Het migreren van applicaties en data tussen omgevingen blijft complex, waarbij 95 procent van de respondenten aangeeft in het afgelopen jaar migraties te hebben uitgevoerd.
  • Duurzaamheid: 88 procent van de respondenten beschouwt duurzaamheid als een prioriteit, met veel organisaties die actief duurzaamheidsinitiatieven implementeren, beginnend met IT-modernisering.

Toekomstgerichte IT-infrastructuur

Organisaties erkennen de noodzaak om hun IT-infrastructuur te moderniseren om te voldoen aan de eisen van AI, beveiliging en duurzaamheid. Het rapport onderstreept het belang van flexibiliteit en inzicht bij het aanpassen van infrastructuurkeuzes aan de voortdurend veranderende IT-landschap. Met de nadruk op IT-modernisering en de implementatie van edge-infrastructuur streven organisaties ernaar snellere verwerking en toegang tot data te faciliteren, wat cruciaal is voor het ondersteunen van de technologieën van morgen.

Het onderzoek, uitgevoerd door Vanson Bourne in opdracht van Nutanix, omvatte 1.500 IT- en DevOps/Platform Engineering-beslissers wereldwijd, uit verschillende sectoren en geografische gebieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home