Nutanix breidt functionaliteiten uit voor duurzaamheid en infrastructuurmodernisering

nutanix rajiv ramaswami
Bron: Nutanix

Nutanix kondigt nieuwe functionaliteiten aan voor zijn hybride cloudplatform en AHV Hypervisor. Twee thema’s staan centraal: duurzaamheid en modernisering.

Nutanix introduceert tijdens zijn .NEXT-conferentie in Barcelona nieuwe capaciteiten in het Nutanix Cloud Platform en de AHV-hypervisor, gericht op energiebeheer en infrastructuurmodernisering. Deze toevoegingen ondersteunen bedrijven in hun duurzaamheidsinitiatieven en bieden flexibele opties voor het hergebruik van bestaande serverhardware.

Energiebeheer en duurzaamheid

Nutanix heeft nieuwe functies aangekondigd voor het monitoren van energieverbruik binnen het Nutanix Cloud Platform. Deze functies helpen organisaties bij het verbeteren van hun duurzaamheidsplannen door bijna real-time gegevens over energieverbruik te bieden. Klanten kunnen deze stroomgegevens visualiseren via hun Nutanix-dashboard, waardoor ze beter inzicht krijgen in het energieverbruik van hun IT-omgeving.

lees ook

Nutanix steekt in een nieuw jasje, maar missie blijft hetzelfde: de lijm in je hybride cloud zijn

Een onderzoek door Nutanix illustreerde dat 88 procent van bedrijf duurzame IT als een prioriteit ziet. Het bedrijf speelt hierop in met gedetailleerde informatie over energieverbruik, wat helpt om schattingen en aannames te vervangen door nauwkeurige gegevens. De functionaliteit in Nutanix Cloud Infrastructure en de X-Ray benchmarkingtool ondersteunen klanten bij het maken van geïnformeerde beslissingen op basis van concrete energiemetingen.

Thomas Cornely, productmanager bij Nutanix, stelt dat de servergebaseerde, webscale-architectuur van het Nutanix Cloud Platform wereldwijd helpt bij het verminderen van energieverbruik in datacenters. De nieuwe visualisatiemogelijkheden voor energieverbruik in Prism Central ondersteunen klanten bij hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Infrastructuurmodernisering met AHV

Naast de focus op duurzaamheid, kondigt Nutanix ook nieuwe AHV-implementatieopties aan. Deze zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun infrastructuur te moderniseren door bestaande serverhardware te hergebruiken. Nutanix werk onder andere samen met Cisco om UCS-bladeservers te certificeren voor het draaien van de Nutanix AHV-hypervisor. Dit biedt klanten meer flexibiliteit bij de modernisering van hun datacenters.

De nieuwe AHV-functies, zoals Secure Snapshot en multi-site Disaster Recovery versterken de cyberweerbaarheid en ondersteunen de continuïteit van bedrijfskritische applicaties. Nutanix breidt ook de ondersteuning uit voor vSAN ReadyNode-configuraties, wat de migratie naar de Nutanix Cloud Infrastructure-oplossing vergemakkelijkt en de totale eigendomskosten verlaagt.

Verbeterde IT-operaties en cyberweerbaarheid

Nutanix voegt ook Automatic Cluster Selection toe aan AHV-hypervisor, die selfservice-provisioning van applicaties vereenvoudigt door virtuele machines intelligent te plaatsen in beschikbare clusters. Dit bevordert een evenwichtige resourcebenutting zonder tussenkomst van de beheerder. Bovendien versnelt Nutanix de live migraties van grote en actieve VM’s door slimme geheugenreplicatie.

Enterprise-virtualisatie staat mede door toedoen van Nutanix opnieuw in de schijnwerpers als alternatief voor bedrijven die hun risico’s willen beheersen en hun IT-operaties willen moderniseren. Het hergebruik van bestaande servers als onderdeel van een nieuwe Nutanix HCI-implementatie verwijdert veelvoorkomende hindernissen en verbetert het rendement op investeringen voor organisaties.

lees ook

Het wat en waarom van virtualisatie

Nutanix .NEXT vindt deze week plaats in Barcelona. De conferentie is ook de ideale gelegenheid voor het bedrijf om samenwerking in de verf te zetten. Nutanix kondigt nieuwe strategische samenwerkingen aan met Dell Technologies, Nvidia en Enterprise DB. Eerder deze week kondigde het ook een Kubernetes-platform voor open containerbeheer aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home