Kijk binnen in Nvidia Eos, een AI-supercomputer met 4.608 GPU’s

NVIDIA-Eos

De Nvidia Eos supercomputer staat op plaats negen in de lijst van snelste supercomputers ter wereld. Het systeem bevat 4.608 Nvidia H100-GPU’s.

Nvidia heeft de deuren geopend van zijn Eos supercomputer waarmee het negende staat in de befaamde TOP500-lijst. De volledige installatie bestaat uit Nvidia DGX SuperPOD-elementen. In totaal installeerde Nvidia 576 DGX H100-systemen. Alles wordt gekoppeld via een Quantum-2 Inifiniband netwerk, ook van de hand van Nvidia.

Elk DGX H100-systeem bevat acht Nvidia H100-GPU’s. In totaal zitten er dus 4.608 H100-GPU’s aan boord van de Eos supercomputer. Quantum-2 Infiniband levert datasnelheden tot 400 Gbps om snel grote datasets te bewegen om onder andere complexe AI-modellen te trainen. Daarop ligt ook de voornaamste focus: generatieve AI en andere AI-projecten. Het systeem wordt bijgestaan door Intel Sapphire Rapids Xeon Scalable CPU’s.

lees ook

Nvidia DGX Cloud algemeen beschikbaar: supercomputer in de cloud met bijhorend AI-platform

Alles tezamen haalt het systeem volgens de fabrikant 18,4 exaflops aan FP8 AI-prestaties. Kijken we naar de maximale LINPACK-prestaties waarmee de TOP500-lijst van supercomputers wordt gemeten, komt Eos uit op 121,4 petaflops. Het snelste systeem, Frontier, haalt 1.194 petaflops of 1,19 exaflops. Hiermee is het de eerste supercomputer die de exascale-barrière breekt.

Neem hieronder een kijk achter de schermen van Nvidia Eos:

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home