Huawei introduceert AI-camera en IoT-innovaties op CeBIT

camera iot ai

Op de CeBIT-beurs in Hannover heeft Huawei enkele innovaties bekend gemaakt binnen artificiële intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT). De belangrijkste focus ligt op ’s werelds allereerste AI software-defined camera (SDC) dat parallel computing ondersteunt over meerdere algoritmes.

AI wordt steeds belangrijker om hoge volumes data te kunnen verwerken. Huawei noemt het een ‘nucleaire kerncentrale’ die voor digitale innovatie zorgt. Volgens een analyse van IDC zal het datavolume 5,5 keer verhogen tussen 2014 en 2020. Edge computing wordt steeds belangrijker om de cloud te ontlasten, en daar heeft Huawei nu een oplossing voor.

Software-defined camera

Het introduceert op CeBIT ’s werelds allereerste AI software-defined camera (SDC) die parallel meerdere algoritmes kan bedienen. De SDC gaat door het leven als de M/X-reeks die kan worden toegepast in een diverse reeks van scenario’s waar beeldherkenning cruciaal is. Volgens Huawei ligt de beeldverwerkingscapaciteit 25 keer hoger dan bij klassieke oplossingen. In situaties met weinig licht wordt er in 85 procent van de gevallen toch nog een succesvolle beeldverwerking doorgevoerd.

De camera’s krijgen specifieke instellingen mee om de beste prestaties te halen uit diverse scenario’s zoals sneeuw, regen, bewolking, dag en nacht. De camera detecteert automatisch de juiste omstandigheden en past de juiste configuratie toe. Ze krijgen de nodige Front-end Intelligence mee: waar klassieke camera’s maar één applicatie draaien, kan een M/X-camera dynamisch algoritmes laden om meerdere applicaties te draaien.

Elke M/X-camera krijgt voortaan ook automatisch online upgrades zodat continue operatie mogelijk is. Je moet niet langer camera’s manueel upgraden, wat meestal zorgt voor operationele onderbrekingen.

Connected car

Verder upgradet Huawei zijn eLTE-IoT-oplossing. Hiermee kunnen IoT-toestellen van een krachtige, snelle verbinding met het internet worden voorzien. De nieuwe oplossing bereikt nu een straal van 10 km en garandeert een signaal dat 10 procent sterker is. De communicatie latency werd met de helft verminderd.

Tot slot lanceert Huawei op zijn eigen OceanConnect IoT Platform een Connected Vehicle Platform. Deze bevat de essentiële ICT-infrastructuur die autofabrikanten een platform moet geven voor de connected car van de (nabije) toekomst. Groupe PSA (Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall) kondigt aan dat de nieuwe DS7 Crossback de eerste wagen is die werd gebouwd op het OceanConnect-platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home