Fujitsu toont platform voor zuinige optische dataverbinding over immense afstand

fiber

Fujitsu introduceert een platform voor dataverbindingen dat een netwerkbandbreedte van 1,2 Tbps aan kan over afstanden tot 6.000 km zonder de nood aan signaalversterkers.

Fujitsu toont op MWC het 1Finity Ultra Optical System. Dat bestaat uit een T900-transponder en een L900 optisch kabelsysteem. Het platform moet snelle maar ook zuinige dataverbindingen over lange afstand faciliteren. Fujitsu stelt dat het systeem in eerste instantie overweg kan met een bandbreedte van 1,2 Tbps, maar via toekomstige upgrades zal dat op termijn worden opgetrokken naar 1,6 Tbps.

6.000 km zonder pauze

De transponder maakt gebruik van zogenaamde Raman-versterking, die er voor zorgt dat het optische signaal zuiver blijft over de hele lengte van de glasvezelverbinding. Zo zorgt het nieuwe systeem van Fujitsu ervoor dat de verbinding over een afstand van 6.000 km blijft werken.

Dat is niet alleen handig, maar ook goed voor het milieu. Systemen gebouwd met de T900 vereisen immers geen of minder signaalversterkers over het hele traject, wat op zijn beurt voor een verbinding zorgt die zuiniger is, minder energie verbruikt en verantwoordelijk is voor minder CO2.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home