Extreme Networks lanceert AIOps platform CoPilot voor serviceproviders

Altijd verbonden

Tijdens zijn digitale conferentie Extreme Connect kondigt Extreme Networks een nieuwe visie aan, genaamd de ‘Infinite Enterprise’. Het bedrijf gelooft dat elk punt ter wereld op elk moment verbonden moet zijn. Om deze nieuwe visie te ondersteunen, lanceert het bedrijf meteen een nieuw AIOps-product genaamd CoPilot. 

Het afgelopen jaar stonden bedrijven over de hele wereld op zijn kop. Ze moesten bijna letterlijk van de ene op de andere dag hun hele manier van werken omgooien. Inmiddels gebeurt vrijwel alles digitaal. Van werken tot het bijwonen van je favoriete voetbalmatch. Deze nieuwe digitale wereld brengt zijn eigen problemen met zich mee. 

Om het allemaal nog wat lastiger te maken, is het netwerk de laatste tijd een stuk ingewikkelder te worden. Zo verspreidt het netwerk zich naar de huizen van mensen, de cloud en heeft een groeiend aantal verbonden eindpunten vanwege de veelvoud aan IoT-apparaten. Om te zorgen dat iedereen zonder problemen altijd en overal verbonden is, introduceert Extreme Networks zijn nieuwe ExtremeCloud IQ CoPilot AIOps-platform. 

Wat kun je verwachten van CoPilot?

Het CoPilot AIOps-platform is gebouwd op ‘begrijpelijke artificiële intelligentie’ zodat netwerkbeheerders de aanbevelingen begrijpen en complexe problemen snel op te lossen. Het platform is ontwikkeld om het leven van netwerkbeheerders makkelijker te maken. 

Vanwege het realtime streamen van telemetriegegevens, genereren netwerken vandaag de dag veel meer data dan ze een paar jaar geleden deden. Dit maakt het moeilijk om verbanden te zien en conclusies te trekken. Daarom is CoPilot ontwikkeld om grote hoeveelheden data te verwerken en op basis van AI de juiste inzichten te geven. 

Tijdens de Keynote vertelt Extreme Chief Technology Officer Nabil Bukhari dat CoPilot in 99 procent van de gevallen geen vals alarm geeft. Als dit klopt, is het de hoogste score van alle netwerkleveranciers. Extreme legt de lat voor zijn CoPilot daarom erg hoog. 

Door de pandemie werden bedrijven over de hele wereld van de ene op de andere dag digitaal. Nu bedrijven meer gericht zijn op de cloud, mobiel en verbondenheid, moeten ze hun netwerk gaan zien als de fundering voor digitale transformatie. Dit vereist een upgrade van de infrastructuur, maar ook een verandering in de manier waarop we netwerken beheren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home