Provider Digi al in 2024 van start via Proximus-netwerk in afwachting van eigen antennes

De nieuwe Belgische telecomspeler Digi ontpopt zich tot een soort virtuele operator op het Proximus-netwerk. Zo kan de provider alvast diensten aanbieden terwijl het eigen fysieke netwerk nog in opbouw is.

Digi heeft een overeenkomst afgesloten met Proximus voor het gebruik van diens telecomnetwerk. Zo wil Digi al in 2024 de eerste eigen diensten aanbieden aan zakelijke en particuliere klanten. Dat gebeurt dan in feite als Mobile Virtual Network Operator (MVNO).

Digi Belgium ontstond vorig jaar toen het Roemeense Digi in samenwerking met Citymesh de nodige spectrumrechten verwierf om als vierde telecomspeler van start te gaan in ons land. Via de joint venture tussen de twee komt er een mobiel aanbod voor particulieren onder de vlag van Digi en een gericht aanbod voor de zakelijke markt onder naam van Citymesh.

Eigen netwerk

De nieuwe provider heeft het nodige spectrum in handen om een eigen fysiek netwerk uit te bouwen over het hele land. Het is dus niet de bedoeling om voor altijd als MVNO op het Proximus-netwerk op te treden, maar de uitrol van eigen infrastructuur met voldoende dekking zal naar schatting enkele jaren in beslag nemen. Door de overeenkomst met Proximus kan Digi veel sneller beginnen met de verkoop van eigen connectiviteitsoplossingen.

Digi blijft terwijl inzetten op de uitbouw van een eigen netwerk. Daartoe neemt de provider alvast vierhonderd antenne-sites van Proximus over. Die acquisitie zal de uitrol van een nationaal netwerk sterk versnellen, klinkt het.

Meer concurrentie

Hoe het aanbod van Digi er zal uitzien, blijft voorlopig een raadsel. De provider in wording is naar eigen zeggen wel nog steeds van plan om een stevige stempel op de markt te drukken met een competitief aanbod. Eerder schreven we al dat ook een vast internetaanbod in het verschiet ligt. Vanuit de politiek was het alvast de bedoeling om ruimte te bieden voor een vierde speler als katalysator voor hopelijk scherpere prijzen op de markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home