Dell zoekt mee naar nut van AI in jouw bedrijf

dell

Dell wil z’n graantjes meepikken van de AI-hype en kondigt daarom verschillende vernieuwingen in z’n portfolio aan. De focus ligt op de integratie van Nvidia-hardware met bijhorende software.

Dell introduceert Dell Generative AI Solutions. Dat is een nieuwe naam voor Project Helix, dat de fabrikant in mei lanceerde. Project Helix is op zijn beurt de naam voor een initiatief van Dell en Nvidia om hardware te valideren en te combineren met AI-software. Dat zijn veel woorden en termen om te zeggen dat Dell wat meer AI-dingen gaat aanbieden.

Gevalideerde designs

Die dingen omvatten servers, software en pc’s. Dell verwijst daarbij naar zijn aanbod van Precision-workstations, PowerEdge-servers en PowerScale-opslag. Dat zijn geen nieuwe servers, maar Dell gaat bepaalde configuraties samen met Nvidia valideren. Dat heet dan Dell Validated Design for Generative AI with NVIDIA. De stempel maakt duidelijk dat hardware geschikt is voor AI-inferentie.

Het spreekt haast voor zich dat servers met het label Nvidia-GPU’s aan boord hebben. Die worden gecombineerd met de Nvidia AI Enterprise-software en het Nvidia NeMo-raamwerk. Nvidia lanceerde NeMo eerder dit jaar als oplossing waarmee bedrijven aan de slag kunnen om zelf LLM’s te trainen of aan te passen.

Dell zoekt mee

Heb je geen idee wat je moet met al die AI-capaciteiten? Dan mag je even naar Dell Professional Services bellen. Met die dienst wil Dell bedrijven helpen om relevante toepassingen van AI te identificeren. Vervolgens werkt Dell mee een strategie uit om die toepassingen uit te rollen. Dat gebeurt vanzelfsprekend aan de hand van de voorgenoemde gevalideerde designs.

lees ook

Dell en Nvidia introduceren Project Helix

Werken met AI gebeurt niet alleen op servers, dus past Dell ook zijn aanbod van Precision-workstations aan. De 7960 Tower, 7865 Tower en 5860 Tower zijn configureerbaar met maximaal vier Nvidia RTX 6000 Ada GPU’s.

Beschikbaarheid

Met diensten, software, servers en workstations heeft Dell een breed aanbod in handen dat geschikt is voor AI. De hardwarespecialist wijst er dan ook op dat het in feite de volledige AI-stack kan aanbieden. De focus ligt daarbij op on-premises hardware, wat interessant kan zijn voor organisaties die wel aan de slag willen met AI, maar hun gevoelige data niet meteen aan de cloud willen toevertrouwen.

De gevalideerde serverdesigns van Dell zijn per direct beschikbaar via de traditionele kanalen maar ook via Apex voor klanten die OpEx boven CapEx verkiezen. Dell Professional Services voor Generatieve AI rolt per direct in een negentien landen uit, waaronder België. Ook Frankrijk, Duitsland en Nederland staan op de lijst. De nieuwe workstations met Nvidia-GPU’s komen tot slot de komende maand naar de winkelrekken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home