Citymesh en Roemeense Digi worden vierde telecomspeler

Citymesh ontfermt zich over het zakelijk segment terwijl Digi zich op de particuliere markt werpt. Beide partijen opereren binnen hetzelfde mobiele netwerk dat ze samen uit de grond zullen stampen.

Door deze samenwerking versterkt Citymesh niet enkel zijn positie als operator voor de zakelijke markt, maar staat het samen met Digi aan de basis van een vernieuwd speelveld in het Belgische telecomlandschap na de 5G-veiling.

Citymesh levert nu al mobiele diensten aan de bedrijfsmarkt. Dankzij het additionele spectrum én het nieuwe nationaal dekkend mobiel netwerk kan het bedrijf vanaf nu een hybride strategie hanteren, van een privaat naar een publiek netwerk en omgekeerd.

Citymesh Digi Cegeka 5G

Waar Citymesh het B2B-segment opzoekt, richt Digi zijn pijlen op de particuliere markt. Valentin Popoviciu, Vice-President van Digi: “Na Roemenië, Spanje, Italië en Portugal zijn we opgetogen om ook in België te starten met de voorbereidingen om de nieuwste generatie netwerken en diensten aan te bieden aan de Belgische consument. Verdere details maken we later dit jaar bekend. We zijn ervan overtuigd dat we snel een netwerk en diensten van hoge kwaliteit kunnen aanbieden aan zeer betaalbare prijzen.”

lees ook

Proximus, Telenet, Orange, Citymesh en NRB halen 5G-frequentie binnen

Om het meeste te halen uit het extra spectrum dat Citymesh en Digi hebben verworven, moeten er in de volgende jaren enkele duizenden telecomsites worden gerealiseerd. Dat is een enorme investering voor Citymesh als B2B operator. Daarom bundelt Citymesh zijn krachten met Digi in een joint venture genaamd Citymesh Mobile NV. De joint venture volgt de trend waarbij twee operatoren een gezamenlijke nationale 4G/5G- infrastructuur uitrollen, maar elk over een eigen marktstrategie beschikken.

Cegeka en Citymesh

“Het is onze ambitie om een totaal vernieuwend telecom aanbod voor de bedrijfsmarkt te realiseren, van eenvoudige mobiele abonnementen tot complexe private netwerken. Met de mogelijkheden die 5G ons biedt, zijn er tal van opportuniteiten voor een speler met een focus op industriële telecom,” zegt Mitch De Geest.

Voor IT-groep Cegeka, moederbedrijf achter Citymesh, ligt deze investering perfect in lijn met de strategische ambitie om de synergie tussen IT en telecom verder uit te bouwen. “De combinatie tussen IT en telecom biedt grote opportuniteiten voor onze klanten in diverse sectoren. De investering in een mobiele operator met focus op 5G is het sluitstuk in de zogenaamde heilige drievuldigheid: Cloud, AI en 5G waar we rotsvast in geloven bij Cegeka”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home