Amazon motiveert ontwikkelaars om Android op Windows 11 te omarmen

android apps op windows

De Amazon Appstore is de officiële poort om Android-apps binnen Windows 11 te draaien. Ontwikkelaars kunnen nu met de finale tools aan de slag om hun Android-apps naar Windows 11 te brengen.

De toevoeging van Android-apps was één van de meest significante veranderingen in Windows 11, al hebben we wel moeten wachten tot de Windows 11 2022 Update tot het ook hier beschikbaar was. De appwinkel van dienst valt onder de verantwoordelijkheid van Amazon. Die laat nu weten op zijn ontwikkelaarspagina dat de ontwikkelomgeving algemeen beschikbaar is voor elke ontwikkelaar.

Microsoft voorziet de ervaring via Windows Subsystem for Android (WSA), met als oorspronkelijk idee om Android-apps naar de desktopomgeving te brengen. Vandaag heeft Microsoft de Android-omgeving naar 31 landen uitgerold, waaronder België. Nederland moet voorlopig nog wachten voordat het met WSA aan de slag kan.

Amazon wijst ontwikkelaars op heel wat belangrijke bronnen waaronder de FAQ en GitHub. Ontwikkelaars moeten wel rekening houden met de pittige minimale systeemvereisten voor Android-apps. Pc’s hebben minimum 8 GB RAM nodig en WSA geïnstalleerd om gebruik te maken van de Amazon Appstore binnen de Windows Store.

Nu ontwikkelaars aan de slag kunnen met alle tools, zal het niet lang meer duren voor WSA en de Amazon Appstore naar het brede publiek worden uitgerold. Vandaag draait alles nog als publieke preview. Op dit ogenblik hebben gebruikers de keuze uit 20.000 Android-apps.

lees ook

Een blik op Android 13: personalisatie, bedtijdstand en een beetje extra privacy

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home