Financial Times en OpenAI sluiten licentieovereenkomst 

OpenAI krijgt er een lading kennis bij dankzij Financial Times. ChatGPT krijgt toegang tot FT-artikelen om zijn antwoorden te staven. 

De Britse zakenkrant Financial Times heeft een overeenkomst gesloten met OpenAI, waarbij AI-modellen getraind mogen worden op basis van gearchiveerde artikels, dat staat geschreven in een persbericht van FT. Naast de financiële vergoeding, zullen de ChatGPT-antwoorden bovendien verwijzen naar het originele artikel op FT. Deze licentiedeal komt er nadat OpenAI vorig jaar aangeklaagd werd door New York Times. 

Betalen voor content

ChatGPT sluit een licentiedeal met Financial Times waarbij de AI-chatbot het archief van de FT mag gebruiken om zijn taalmodellen te trainen. De Britse mediapartner wordt niet alleen betaald door OpenAI voor deze toegang, er wordt ook naar het originele artikel verwezen wanneer een antwoord van ChatGPT gebaseerd is op samenvattingen van FT-artikels. ChatGPT genereert op die manier extra trafiek naar het Britse nieuwsplatform.  

lees ook

AI-modellen hebben auteursrechtelijk materiaal nodig volgens OpenAI 

De licentiedeal is een logische volgende stap voor OpenAI, nadat het bedrijf vorig jaar aangeklaagd werd door New York Times. Die laatste was al enige tijd in gesprek met OpenAI om een prijs te plakken op het toegankelijk maken van zijn teksten, maar die gesprekken draaiden op niets uit.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home