Red Hat lanceert opensourceproject StackRox

red hat

StackRox is beschikbaar gemaakt voor de opensourcegemeenschap. Dat kondigde Red Hat vandaag aan.

Red Hat lijkt Kubecon Europe als vast toneel te hebben gekozen om aankondigingen te maken over StackRox. Eén jaar na de aankondiging, kunnen ontwikkelaars vanaf nu meewerken aan het opensourceproject.

Volgens het bedrijf kunnen ontwikkelaars “zelf vormgeven hoe ze hun Kubernetes-omgevingen beter kunnen beheren en beschermen”. Red Hat zelf hoopt met het project zijn Red Hat Advanced Cluster Security te verbeteren, “waarbij het project moet helpen bij het uitzetten van toekomstige productroadmaps”.

DevSecOps

Een betere bescherming moet voortvloeien uit de integratie van beveiligingsmogelijkheden in de ontwikkelings- en implementatiecyclus. Red Hat omarmt daarmee de DevSecOps-principes en hoopt dat idee ook uit te dragen naar ontwikkelaars. Beveiligingsproblemen in applicaties krijgen in deze benadering namelijk minder snel de kans om in het afgewerkte product terecht te komen.

lees ook

Komt de omschakeling naar DevSecOps er eindelijk aan?

Red Hat Advanced Cluster Security is een onderdeel van het OpenShift Platform Plus dat meer beveiligingsmogelijkheden heeft dan het Red Hat OpenShift Container Platform.

Overname in 2021

StackRox werd aan het begin van 2021 overgenomen door Red Hat. Dat bedrijf specialiseerde zich in de beveiliging van Kubernetes-native-omgevingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home