Red Hat introduceert Podman AI Lab 

Red Hat breidt de Podman Desktop-interface uit met Podman AI Lab. 

Red Hat lanceert Podman AI Lab, een uitbreiding van de Podman Desktop-interface, waarmee developers GenAI-aangedreven applicaties in containers kunnen bouwen, testen en draaien op hun lokale werkstation. Deze functie maakt GenAI toegankelijker en stelt developers in staat om lokaal te werken en hun data on premise te houden. 

Nieuwe mogelijkheden

Met Podman AI Lab kunnen developers eenvoudig AI-gebaseerde applicaties ontwikkelen dankzij een catalogus met voorbeeldapplicaties. Deze catalogus bevat voorbeelden zoals chatbots, tekstsamenvatters, codegeneratoren, objectdetectie en audiotranscriptie. Developers kunnen de broncode van deze voorbeelden bekijken en leren hoe ze hun eigen AI-modellen kunnen opzetten en aanpassen. 

Podman AI Lab

Containers bieden een vereenvoudigde manier om databases lokaal te draaien, en developers zoeken dezelfde eenvoud bij AI-modellen. Met Podman AI Lab zijn lokale inferentieservers beschikbaar, waardoor het gemakkelijker wordt om modellen lokaal te draaien en nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Daarnaast beschikt Podman AI Lab over een speelomgeving waar gebruikers kunnen experimenteren met modellen en hun gedrag kunnen analyseren. Een intuïtieve gebruikersprompt helpt bij het kiezen van het juiste model en de beste instellingen voor specifieke use cases. 

Integratie

Podman AI Lab bouwt voort op Podman Desktop, een open source project van Red Hat met meer dan een miljoen downloads. Het integreert ook met de beeldmodus voor Red Hat Enterprise Linux, waardoor RHEL als containerbeeld geleverd kan worden. Dit stelt developers in staat om snel prototypes te bouwen en deze te transformeren naar volwaardige AI-gebaseerde applicaties in containers. Dankzij Podman en Red Hat OpenShift kunnen deze containers overal draaien, van bare metal tot in de cloud. 

lees ook

Red Hat introduceert nieuwe versie van hybride cloudplatform OpenShift 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home