Red Hat neemt container securityspecialist StackRox over

Prijs niet bekend

De overname van StackRox past perfect binnen het Red Hat OpenShift containerplatform. Volgens Red Hat wil het alle technologie in zijn eigen producten verwerken, maar garandeert het ook ondersteuning voor StackRox op de huidige platformen waaronder AWS, Azure en Google Cloud Platform.

Red Hat ziet beide bedrijven goed met elkaar samenwerken. De Kubernetes-native securitycapaciteiten van StackRox passen binnen de gelaagde security-aanpak van OpenShift. Red Hat CEO Paul Cormier: “De overname versterkt onze missie om productklare open innovaties te brengen naar elke organisatie wereldwijd via open hybride cloud.”

Red Hat werd in 2018 overgekocht door IBM voor een pittige 34 miljard dollar en wordt onder IBM CEO Arvind Krishna optimaal benut in een nieuwe strategie om multicloud en hybride omgevingen te ondersteunen.

Focus op Kubernetes

StackRox heeft de afgelopen 2,5 jaar puur gefocust op Kubernetes en dat werpt nu zijn vruchten af. Achteraf gezien lijkt dat een logische zet, maar de beslissing destijds was dat allesbehalve. StackRox zit in de overname een manier om het bedrijf en de roadmap sneller uit te breiden dankzij de mogelijkheden van Red Hat (en IBM).

Binnen Kubernetes en voornamelijk op vlak van security worden er regelmatig start-ups overgenomen. Zo lijfde Palo Alto Networks in 2019 nog TwistLock in voor 410 miljoen dollar. Hoeveel Red Hat voor StackRox betaalt is niet bekend. De laatste investeringsronde van het bedrijf dateert van 2014 en was toen goed voor 65 miljoen dollar.

lees ook

Red Hat brengt Kubernetes naar de edge

Ondanks de overname blijft StackRox andere platformen ondersteunen zoals dat vandaag het geval is. Wie de securitydiensten gebruikt van hen op bijvoorbeeld AWS, Azure of Google Cloud Platform kan, voorlopig althans, op beide oren blijven slapen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home