Samsung bouwt eerste CXL-infrastructuur gecertificeerd door Red Hat 

Samsung Electronics slaat de handen in elkaar met Red Hat en bouwt als eerste een CXL-infrastructuur die gecertificeerd is door Red Hat, voor een snellere productontwikkeling. 

Begin dit jaar testte Samsung zijn Compute Express Link (CXL)-infrastructuur in een realistische IT-omgeving die draaide op Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 9.3. Nu kondigt het bedrijf aan dat het als eerste in de industrie een CXL-infrastructuur bouwde die gecertificeerd is door Red Hat, aanbieder van open source-oplossingen. Deze infrastructuur zal productontwikkelingscycli versnellen en klanten op maat gemaakte oplossingen bieden. 

Snellere productontwikkeling

Bij het Samsung Memory Research Center (SMRC) in Hwaseong, Zuid-Korea, kunnen serverconfiguratie-elementen, van CXL-gerelateerde producten tot software, nu direct worden geverifieerd. Na verificatie door Samsung kunnen CXL-producten meteen worden geregistreerd bij Red Hat voor een snellere productontwikkeling. 

Samsung heeft deze maand met succes zijn CMM-D product geverifieerd, een primeur in de industrie. Dit stelt het bedrijf in staat om klanten op maat gemaakte oplossingen te bieden door producten te optimaliseren in de vroege ontwikkelingsfasen. 

lees ook

Wat is CXL? Efficiënter geheugen en de toekomst van HCI

“We zijn zeer verheugd dat onze samenwerking met Red Hat in staat is om CXL-geheugenproducten met verbeterde betrouwbaarheid aan onze klanten te leveren,” aldus Taeksang Song, Vice President en Hoofd van het New DRAM Solution Development Team bij Samsung Electronics. 

Samenwerking

Kyeong Sang Kim, General Manager bij Red Hat Korea, benadrukte het belang van open source technologie voor de uitbreiding van next-gen geheugentechnologieën zoals CMM-D. Hij kijkt uit naar een verdere samenwerking met Samsung om CXL-oplossingen naar de markt te brengen. 

In december vorig jaar werd Samsung voor het eerst gecertificeerd door Red Hat voor CXL-geheugen en sindsdien zijn ook datacenter SSD-producten gecertificeerd. Dit stelt klanten in staat om high-performance systemen te bouwen met wereldklasse Linux-ondersteuning en stabiele hardware van Samsung. 

Samsung en Red Hat blijven nauw samenwerken aan productcertificeringen voor zowel hardware als software. Hun partnerschap richt zich op het bieden van klantoplossingen voor diverse gebruikerssystemen en het introduceren van nieuwe technologiestandaarden. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home