Plug-ins, Copilot en ChatGPT: Microsoft bouwt aan één ecosysteem

satya nadella microsoft

Copilot, de AI-assistent van Microsoft, ondersteunt voortaan plug-ins en is compatibel met die van ChatGPT.

Microsoft ondersteunt vanaf vandaag drie soorten plug-ins om in AI-assistent Copilot te gebruiken: die van ChatGPT, Teams bericht-extensies en Power Platform-connectoren. Op ontwikkelaarsconferentie Build meldt Microsoft dat de ‘early access’-periode van start gaat met een 50-tal plug-ins waaronder die van Atlassian en Adobe. De volledige lijst vind je hieronder:

Wanneer de plug-ins officieel worden gelanceerd voor alle ontwikkelaars wereldwijd, hoopt Microsoft een bibliotheek met meer dan duizenden klaar te hebben. Wordt vandaag al de eerste spade in de grond gestoken op weg naar de volgende generatie App Store, zoals dat bij Apple het geval was met de iPhone maar dan voor generatieve AI?

lees ook

Nvidia CEO noemt ChatGPT het ‘iPhone-moment’ voor AI

Microsoft claimt dat het tal van AI-tools beschikbaar stelt voor ontwikkelaars om ermee aan de slag te gaan. Google heeft dezelfde ambities met Duet AI, maar die dienst is vandaag nog niet beschikbaar en ondersteunt nog geen plug-ins.  

Copilot is overigens niet de enige Microsoft-dienst die ondersteuning krijgt voor plug-ins. De functie komt ook naar Bing Chat binnen de Edge internetbrowser. Ook hier geldt dezelfde integratie met de plug-in bibliotheek van ChatGPT.

Bing als zoekmachine in ChatGPT

Dat beide partijen elkaar versterken is niet onlogisch nadat Microsoft 10 miljard dollar investeerde in OpenAI. Zelfs vandaag investeert het nog honderden miljoenen extra in Azure-infrastructuur om het neurale netwerk te trainen en verdere innovaties te realiseren.

Extra opvallend: Bing is nu de standaard zoekervaring van ChatGPT. Vanaf vandaag krijgen ChatGPT Plus-abonnees voortaan citaties te zien onder zoekresultaten, vergelijkbaar met hoe dat vandaag in Bing Chat gebeurt. Of de functie ook naar gratis gebruikers wordt uitgerold, is koffiedik kijken. Microsoft heeft natuurlijk liever dat die Bing Chat gebruiken in Edge. Afwachten hoe OpenAI daarmee zal omgaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home