Microsoft opent deuren van nieuwe Bing voor iedereen met nog meer AI

bing

Microsoft stelt Bing Chat open voor een breder publiek en integreert de chattool dieper in de browser Edge. Meer AI-functies worden toegevoegd aan de zoekmachine.

Drie maanden na de lancering zijn volgens Microsoft al meer dan een half miljard gesprekken gevoerd met Bing. Om die mijlpaal te vieren, kondigt Microsoft aan dat Bing Chat nu als een open preview beschikbaar is. Dat betekent dat gebruikers zich nu niet meer op een wachtlijst hoeven te zetten om de AI-functies van de zoekmachine te kunnen gebruiken. Simpelweg aanmelden in Bing met je Microsoft-account zou moeten volstaan om de vernieuwde zoekmachine te ontdekken.

Microsoft maakt ook duidelijk dat Bing en Edge, hoe kan het ook anders, onafscheidelijk van elkaar zullen worden. Edge wordt in een nieuw jasje gestopt om Bing beter te kunnen integreren in de browser. De AI-assistent zal altijd en overal aanwezig zijn tijdens je surfsessie zodat je op ieder moment de hulp van kunstmatige intelligentie kan inroepen. Open je een link die Bing je tijdens een gesprek aanreikt, dan verhuist de actieve chat naar de sidebar van Edge zodat je tijdens het browsen kan verder chatten.

Visueel zoeken

Microsoft wil met Bing ook volop inzetten op visuele informatie omdat het menselijke brein dit nu eenmaal beter kan verwerken. Zowel aan input- als outputzijde zal Bing beter in staat zijn om visuele informatie te verwerken. Hierdoor zal je vaker tabellen en grafieken te zien krijgen in de antwoorden van Bing. Maar langs de andere kant kan je ook Bing een afbeelding tonen om bijpassende informatie te zoeken op het internet, wat mogelijk is dankzij de capaciteiten van GPT-4 om beelden te ‘lezen’.

lees ook

GPT-4 onder de loep: beelden lezen, talenknobbel en meerdere persoonlijkheden

Niets is visueler dan zelf een beeld maken en daarom lanceerde Microsoft vorige maand Bing Image Creator, een integratie van Dall-E in de zoekmachine en browser. De beeldgenerator kan nu verzoeken in honderd talen verwerken, zodat je je prompts gewoon in het Nederlands kan schrijven.

Chatgeschiedenis

Bing zal voortaan ook je chatgeschiedenis registreren en toegankelijker maken. Hierdoor kan je op een later moment je gesprekken weer hervatten. Je kan de chatgeschiedenis ook exporteren naar andere Microsoft-applicaties zoals Word. Op termijn zou Bing ook de context van eerdere conversaties kunnen meenemen naar nieuwe gesprekken.

Microsoft wil Bing blijven uitbreiden met meer en meer AI. Zo zal Bing ook lange teksten kunnen samenvatten, context tonen bij webpagina’s en films voor je opzoeken en afspelen. Hiervoor stelt het Bing als API ter beschikking voor ontwikkelaars om in hun eigen website te verwerken.

Met de hulp van Bing moet Edge uitgroeien tot de eerste AI-aangedreven browser. Microsoft hoopt dat dit het marktaandeel van Edge een boost zal geven. Het verhoopte schokeffect is tot heden nog uitgebleven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home