Nvidia Omniverse Cloud omarmt API’s voor digitale twins in de industrie

Nvidia introduceert API’s voor Omniverse Cloud om de ontwikkeling van industriële digital twinsoftware te stimuleren.

Tijdens zijn jaarlijkse GTC-beurs heeft Nvidia aangekondigd dat het Omniverse Cloud beschikbaar zal stellen als API’s. Hiermee wordt het platform voor het creëren van industriële digitale tweelingtoepassingen en workflows toegankelijker voor softwareontwikkelaars. Deze stap maakt de integratie van Omniverse-technologieën in bestaande ontwerp- en automatiseringstoepassingen voor digital twins en simulatieworkflows eenvoudiger.

De vijf nieuwe Omniverse Cloud API’s stellen ontwikkelaars in staat om kernfunctionaliteiten van Omniverse direct in hun softwaretoepassingen te integreren. Dit omvat het genereren van ray-traced renders, het wijzigen en interageren met data, het uitvoeren van scènequery’s en het bijhouden van updates in data.

Verschillende vooraanstaande industriële softwarebedrijven hebben zich al aangesloten bij het initiatief om Omniverse Cloud API’s te adopteren, waaronder Ansys, Cadence, Dassault Systèmes voor zijn 3DEXCITE-merk, Hexagon, Microsoft, Rockwell Automation, Siemens en Trimble.

Interactieve visualisatie en samenwerking in industriële toepassingen

Siemens integreert de Omniverse Cloud API’s binnen zijn Siemens Xcelerator Platform, te beginnen met Teamcenter X, de toonaangevende cloudgebaseerde product lifecycle management (PLM) software. Hierdoor kunnen klanten van Siemens gebruikmaken van generatieve AI voor meer meeslepende fysieke digitale tweelingen.

Ansys past Omniverse Cloud API’s toe om gegevensinteroperabiliteit en RTX-visualisatie in oplossingen zoals Ansys AVxcelerate voor autonome voertuigen en Ansys Perceive EM voor 6G-simulatie mogelijk te maken.

Cadence integreert Omniverse Cloud API’s in zijn Cadence Reality Digital Twin Platform, waardoor bedrijven datacenters digitaal kunnen ontwerpen, simuleren en optimaliseren voorafgaand aan fysieke bouw.

Dassault Systèmes, Trimble, Hexagon en Rockwell Automation zijn andere voorbeelden van bedrijven die de nieuwe API’s gaan gebruiken om hun aanbod te verrijken met geavanceerde simulatie- en visualisatiemogelijkheden.

De API’s zullen eerst beschikbaar zijn op Microsoft Azure en later dit jaar beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelaars voor gebruik op zelf-gehoste en door Nvidia-systemen.

Voor de liefhebbers lanceert Nvidia ook aan een versie van Omniverse Cloud voor Apple Vision Pro. De streaming toepassing is vanaf nu beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home