Microsoft Visual Studio 2022 krijgt zes nieuwe sjablonen

Microsoft Visual Studio 2022

Microsoft voert vernieuwingen door in Visual Studio 2022. Dit doet het bedrijf met het oog op het bijblijven van ontwikkelingen. In het programma zijn JavaScript en TypeScript-projecten aangepast, met een toevoeging van zes nieuwe sjablonen.

Met zes nieuwe sjablonen moderniseert Microsoft zijn programma Visual Studio 2022. Het bedrijf baseerde zich op de populairste webapplicatieframeworks, namelijk React.js en JavaScript.

Populairste IDE’s

Uit een vragenlijst van StackOverflow bleek Microsoft de populairste Integrated Devolpment Environments (IDE’s) aan te bieden. Als meest geliefde programma kwam Visual Studio Code naar voren, Visual Studio veroverde de tweede plaats. Dat zou kunnen verklaren waarom Microsoft ervoor kiest Visual Studio te laten werken met React- en JavaScript-projecten.

In Visual Studio 2022 zijn varianten op de sjablonen van JavaScript en TypeScript geïntegreerd. De vernieuwingen zijn voor React.js, Angular en Vue.js.

Kleine verschillen

De verschillen in sjablonen met Visual Studio 2019 zijn eerder miniem. In de oude versie werd een gebruiker in zijn project bijvoorbeeld geplaagd met een hoop veiligheidswaarschuwingen over verouderde en niet-ondersteunde versies. In de nieuwe versie is dit niet langer mogelijk en moet iedere versie geïnstalleerd en geüpdatet zijn voor gebruik.

Een andere verandering is dat JavaScript- of TypeScript-projecten automatisch launch.json-bestanden worden. Dit heeft als voordeel voor ontwikkelaars dat zij de toepassing in Visual Studio Code kunnen openen, uitvoeren en debuggen.

De previewversie van Visual Studio 2022 is sinds juni beschikbaar. Voor macOS kwam de testversie in juli uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home