Eerste 64-bitversie van Microsoft Visual Studio 2022 nu beschikbaar als previewversie

Microsoft Visual Studio 2022

Ontwikkelaars hebben er lang op moeten wachten, maar Visual Studio is voortaan eindelijk een 64-bitapplicatie. Je kan vanaf nu gratis aan de slag met de publieke previewversie van Microsoft Visual Studio 2022.

Microsoft kondigt eindelijk de beschikbaarheid van Visual Studio 2022 64-bit public preview 1 aan. Je kan de preview van de 64-bitversie nu hier downloaden. Het doel volgens Microsoft met deze preview is om de schaalbaarheid van het nieuwe 64-bitplatform verder te tunen. Volgens de softwaregigant heeft de wissel naar 64-bit een impact op elk onderdeel van de suite. De scope van deze preview is daarom veel groter dan doorgaans het geval is met testversies van Visual Studio.

Het doel van de 64-bitversie van Visual Studio is een beter gebruik van systeemcapaciteiten bij complexe oplossingen. Volgens de eerste testen kunnen klanten VS IDE dagen aan een stuk draaien, zelfs met oplossingen die 700 of meer projecten bevatten.

De testversie van Visual Studio 2022 is echter niet compleet vergeleken met wat er vandaag in Visual Studio 2019 zit. Neem een kijkje in de release notes voordat je aan de slag gaat met de previewversie om zeker te zijn dat je niets cruciaal mist. De nieuwste versie kan je naast Visual Studio 2019 draaien; het upgradet de huidige suite niet. Aangezien het om een previewversie gaat, kan je Visual Studio 2022 kosteloos installeren en gebruiken. Wie graag wil weten hoe de verdere ontwikkeling van Visual Studio 2022 loopt, kan terecht op de roadmap die Microsoft heeft uitgetekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home