Microsoft Visual Studio 2022 testversie nu beschikbaar voor macOS

Visual Studio 2022 macOS

Een paar weken nadat Windows de primeur kreeg, kunnen macOS-ontwikkelaars ook aan de slag met de eerste testversie van Microsoft Visual Studio 2022.

Visual Studio 2022 brengt een nieuwe native interface met zich mee en volgens Microsoft betere prestaties en stabiliteit. Het voegt verder ook optimale ondersteuning toe voor alle toegankelijkheidsopties binnen macOS.

Zowel de Windows- als macOS-versie zouden met Microsoft Visual Studio 2022 nauwer met elkaar kunnen samenwerken. De update brengt een gestandaardiseerde menustructuur en terminologie om dat laatste mogelijk te maken, waaronder een nieuwe Git-integratie.

Wie graag met de Microsoft Visual Studio 2022 Private Preview voor macOS aan de slag wil, kan zich hier inschrijven. De testversie is gratis en kan je perfect naast de huidige Visual Studio-versie draaien. Microsoft werkt ondertussen intensief verder om de eerste publieke previewversie klaar te maken. De volledige roadmap kan je hier terugvinden.

Windows mocht eind juni de spits al afbijten met voor het eerst een 64-bitversie van Visual Studio die je hier kan downloaden. De testversie is echter nog niet compleet vergeleken met wat er vandaag in Visual Studio 2019 zit. Neem zeker een kijkje in de meest recente release notes om te kijken of je niets belangrijk mist. De Windows-versie zit ondertussen aan Visual Studio 2022 versie 17.0 Preview 2.1. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer de publieke previewversie wordt vrijgegeven door Microsoft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home