Microsoft rolt Windows 11 Enterprise VM’s uit voor ontwikkelaars

Windows 11 wordt verpakt in vier hypervisors voor ontwikkelaars om direct mee aan de slag te gaan. Deadline van het project: 9 januari 2022. Snel zijn is de boodschap.

Microsoft heeft een testversie van Windows 11 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. De subpagina Windows Development Environment biedt een Windows 11 Enterprise virtuele machine (VM) aan. Hiermee kunnen ontwikkelaars snel starten met het bouwen van Windows-applicaties. Organisaties kunnen dan weer applicaties op compatibiliteit testen.

Een Windows 11 VM installeren is een fluitje van een cent. Microsoft heeft het kant-en-klaar verpakt voor de meest populaire aanbieders van hypervisors: VMware Fusion, Microsoft Hyper-V, Oracle VirtualBox en Parallels Desktop.

Iedereen kan met een geactiveerde Windows 11-versie aan de slag, maar Microsoft plakt er wel een deadline op. Vanaf 9 januari 2022 vervallen de virtuele machines.

Microsoft doet zijn best om Windows 11 pro-actiever overal binnen te krijgen. In een eerdere studie bleek dat amper 0,21 procent van de actieve zakelijk computers vandaag is overgeschakeld. Sinds vorige week versnelt Microsoft de uitrol van Windows 11 naar meer pc’s, wat het marktaandeel ongetwijfeld een boost zal geven.

Heb je nog geen ambitie om over te schakelen naar Windows 11? Windows 10 heeft net zijn najaarsupdate ontvangen en wordt nog tot 14 oktober 2025 ondersteund met een toekomstige versie. Wie twijfelt om te upgraden naar Windows 11, mag altijd onze uitgebreide review lezen van het nieuwe besturingssysteem. Moet je een nieuwe pc configureren maar weet je niet welke versie van Windows 11 je moet nemen? Wij analyseerden voor jou Windows 11 Home, Pro en Enterprise hier.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home