Kubernetes-update brengt einde aan ingebouwde ondersteuning voor Docker Engine

kubernetes

Kubernetes zal met de aankomende update de ondersteuning voor Docker Engine verwijderen. 3 mei zal versie 1.24 lanceren.

Gebruikers die na 3 mei nog up-to-date willen blijven met de nieuwste versies van het container-orchestration systeem zullen moeten overstappen naar een compatibele runtime. Cri-dockerd blijft ook bruikbaar met Kubernetes’ Container Runtime Interface (CRI).

Lokale- en cloudgebruikers

Ontwikkelaars kunnen Docker nog lokaal blijven gebruiken om containers te testen en te ontwikkelen. Daarvoor is het niet van belang welke container runtime wordt gebruikt voor Kubernetes-clusters.

Als Kubernetes via een cloudservice wordt gebruikt, is het niet nodig om actie te ondernemen. Dat is althans zo voor ontwikkelaars die de container runtime niet handmatig hebben aangepast. Amazon Elastic Kubernetes Service, Microsoft’s Azure Kubernetes Service en Google Kubernetes Engine zullen allemaal automatisch overstappen op containerd.

lees ook

Microsoft lanceert nieuwe serverless containerservice: Azure Container Apps

Tijdelijke oplossing

De verwijdering van de dockershim-code stond al vanaf de integratie gepland. “De dockershim-code was altijd bedoeld als tijdelijke oplossing”, antwoordt Kubernetes op de vraag waarom de Docker Engine wordt verwijderd.

Is het niet gelukt om op tijd over te stappen, dan is het mogelijk nog een tijdje op versie 1.23 te blijven draaien. Kubernetes 1.23 zal namelijk patches ontvangen tot versie 1.26 beschikbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home