AWS en Pure Storage gaan samen Kubernetes-omgevingen vereenvoudigen

Pure Storage werkt samen met AWS voor de integratie van zijn oplossingen met die van de cloudgigant. De focus ligt op Portworx.

Het softwareplatform Portworx krijgt een diepere integratie met Amazon Elastic Kubernetes Service, en Pure Storage maakt een nieuwe databeschermingstool beschikbaar voor AWS-klanten. Dat zijn de eerste vruchten van een drie jaar durende samenwerking tussen Pure Storage en de hyperscaler. Het is de bedoeling om de Kubernetes-omgevingen van gemeenschappelijke klanten te vereenvoudigen.

Portworx

De focus ligt voorlopig op Portworx. Die software is in staat een opslagpool te maken die automatisch schaalt met de noden van een gegeven applicatie. Bovendien kan je via de oplossing data over verschillende datacenters spreiden om zo eventuele downtime te voorkomen. Portworx werd onderdeel van Pure Storage na de overname van een gelijknamige start-up in 2020.

Gebruikers kunnen dankzij de samenwerking eenvoudiger via Portworx applicaties beheren die op Amazon EKS draaien. Portworx ligt bovenop EKS en zorgt zo voor de opslag en bescherming van data. AWS-klanten krijgen verder toegang tot Portworx PX-Backup: een tool waarmee ze de gegevens van hun toepassingen kunnen veiligstellen. Die toegang neemt de vorm aan van een early access-programma. Pure Cloud Block Store en Purity CloudSnap van Pure Storage zijn vandaag al beschikbaar op AWS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home