Docker lanceert Build Cloud voor ontwikkelaars 

docker

Build Cloud is een nieuwe service van Docker waarmee ontwikkelaars op de cloud kunnen bouwen. 

Docker, dat ondersteund wordt door Qnap, introduceert zijn nieuwe tool genaamd Docker’s Build Cloud. Deze nieuwe service stelt ontwikkelaars in staat om hun image-builds op de cloud te zetten, waardoor de bouwtijd tot 39 keer versneld kan worden. Gebruikers ontvangen een aantal gratis minuten om van start te gaan met de externe builds. 

Bouwen in de cloud

Vorig jaar lanceerde Docker tijdens de DockerCon zijn eigen Build-service voor extern bouwen. Nu komt Docker met de lancering van zijn eigen Docker Build Cloud, waarmee ontwikkelaars in staat zijn hun image-builds op de cloud te zetten. Met de Docker’s Build Cloud wil het bedrijf een manier bieden om tijd terug te winnen, zonder dat de workflows en tools van ontwikkelaars hierdoor veranderen. Deze nieuwe service zou volgens Docker de bouwtijd tot 39 keer versnellen.  

lees ook

Docker lanceert twee AI-producten

Die bouwversnellingen worden bereikt door veel gegevens slim in de cache op te slaan. Docker wil ontwikkelaars bovendien meer transparantie bieden over hoe die cache effectief wordt gebruikt. Het bedrijf wil zelfs gebruikers de mogelijkheid bieden om een andere cachegrootte te selecteren. Daarnaast plant het bedrijf ook een nieuwe rapportage-functie toe te voegen waarmee gebruikers kunnen zien hoeveel tijd ze bespaard hebben met het bouwen van die externe builds.  

Gratis minuten

Docker wil zijn klanten een paar gratis minuten geven op basis van hun abonnement, om die externe builds uit te voeren, ook voor de gratis gebruikers van het Docker Personal-abonnement. Docker onderzoekt bovendien hoe de verschillende producten, zoals Docker Cloud Build en Docker Scout, beter met elkaar kunnen samenwerken.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home