IBM gebruikt blockchain voor verificatie van diamanten en goud

IBM heeft een consortium van bedrijven uit de goud- en diamantindustrie gevormd om de hele supply chain voor sieraden, van mijnen tot winkels, te verifiëren. Het TrustChain Initiative blockchain zal gebruikt worden om de herkomst van afgewerkte sieraden te traceren en meer transparantie in de supply chain te bieden. Het TrustChain Initiative traceert en authentiseert diamanten en edelmetalen in elke fase van het proces om sieraden te worden met product- en procesverificatie en toezicht door derden.

Het TrustChain Initiative wordt gelanceerd door Asahi Refining (edelmetaalverfijner), Helzberg Diamonds (Amerikaanse juweliers), LeachGarner (leverancier van edele metalen), The Richline Group (wereldwijde sieradenfabrikant) en UL (onafhankelijke verificatie door derden). Dit zal worden aangedreven door het IBM Blockchain Platform en geleverd via de IBM Cloud. Dit zou eind 2018 voor consumenten in winkels toegankelijk moeten zijn.

“We zijn hier erg enthousiast over,” zei Jason Kelley, General Manager van blockchain-diensten bij IBM in een interview met VentureBeat.com. “Het is niet alleen een speler zoals een mijnwerker, een raffinadeur, een fabrikant. Het is elk van hen. Nu laat je ze samenwerken en gegevens delen in een gemeenschappelijke blockchain voor de onderneming.”

Het doel van de samenwerking is om vertrouwen te wekken in de oorsprong en ethische inkoop van sieraden door een gemeenschap van verantwoordelijke en ethische organisaties samen te brengen in de complexe en meerlagige sieradenketen. Dat is belangrijk in een tijdperk van ‘bloeddiamanten’, waar de stenen worden gedolven in oorlogsgebieden. Voor consumenten betekent dit dat u een vertrouwd product kunt krijgen met gedocumenteerde authenticiteit die kwaliteit en sociale en ecologische verantwoordelijkheid garandeert. Het hele sieradenecosysteem bevindt zich hierdoor op een enkel digitaal platform. “Dit is voor industrieën die vertrouwen en zichtbaarheid als een prioriteit hebben,” aldus Kelley.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home