Google lanceert Gemini Code Assist  

gemini

Op het Cloud Next-event afgelopen dinsdag introduceerde Google Gemini Code Assist, een bedrijfsgerichte AI-assistent voor de ontwikkeling van AI-code.  

Gemini Code Assist is de rechtstreekse concurrent van GitHub Copilot, die eerder dit jaar algemeen beschikbaar werd. De nieuwe AI-assistentie baseert zich op het Gemini 1.5 Pro taalmodel en helpt ontwikkelaars bij het bouwen, implementeren en beheren van applicaties. Deze nieuwe tool kan toegepast worden in verschillende IDE’s en maakt geen gebruik van prompts of antwoorden om het model te trainen.  

AI-assistentie

De Code Assist is een rebranding en grotere update van de oudere service Duet AI van Google. Deze nieuwe Gemini Code Assist kan gebruikt worden in een IDE, zoals VS Code, IntelliJ, Cloud Workstations of Cloud Shell Editor. De AI-assistent biedt coderingshulp in verschillende talen, schrijft aanvullingen op jouw code, genereert blokken van opmerkingen en kan fouten opsporen, begrijpen en documenteren. Verder geeft de Code Assist antwoorden op jouw prompts inclusief bronvermeldingen. Gemini Code Assist helpt bovendien ook bij het oplossen van problemen in de Google Cloud-console. 

lees ook

Google integreert Gemini Pro in Android Studio 

Gemini 1.5 Pro, een van de grootste LLM’s van Google die tot miljoenen tokens accuraat kan verwerken, vormt de basis van Gemini Code Assist. Het model maakt volgens Google geen gebruik van jouw prompts of de antwoorden om het model te trainen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home