GitHub maakt Copilot Chat algemeen beschikbaar

github copilot chat

Na de introductie van GitHub Copilot Chat bèta voor alle gebruikers van GitHub Copilot for Business in juli, is de functie nu algemeen beschikbaar.

De functie GitHub Copilot Chat in bèta werd in juli geïntroduceerd voor gebruikers van GitHub Copilot for Business. Nu is de feature beschikbaar voor alle gebruikers van GitHub Copilot in Visual Studio en VS Code. De chatbot zit mee inbegrepen in het betaalde Copilot-abonnement. Onderwijsaccounts en opensource-ontwikkelaars kunnen er gratis mee aan de slag.

Copilot Chat is een uitbreiding van de in 2021 gelanceerde Copilot-functie. Copilot startte als een geautomatiseerde aanvulfunctie voor code, nu komt er een conversationele interface bovenop. Dat betekent dat Copilot dus ook in woorden kan antwoorden op vragen over je codebestanden, naast het schrijven en corrigeren van codelijnen. Copilot Chat wordt net zoals ChatGPT aangestuurd door het GPT-4 LLM van OpenAI.

Aan de slag

Nu kunnen alle gebruikers direct in het IDE met AI converseren over codering, via de chatinterface. De AI-assistent staat ontwikkelaars bij in hun geprefereerde natuurlijke taal.

Momenteel is GitHub Copilot Chat beschikbaar in de editors van zowel Visual Studio als Visual Studio Code. Gebruikers van GitHub Copilot for Individual hebben nu automatisch toegang tot de chatbot als ze een abonnement afgesloten hebben. Bij bedrijfsaccounts moet de beheerder de instelling nog manueel aanzetten, tenzij er al was ingetekend op de bètaversie.

lees ook

GitHub Copilot beschuldigd van plagiaat

De mogelijkheden

Het is nu mogelijk voor zowel individuen als teams om de AI van GitHub Copilot Chat te gebruiken om:

  • Nieuwe talen te leren
  • Bugs te fiksen
  • Nieuwe frameworks te leren kennen
  • Coderingsvragen te stellen in natuurlijke taal

Door binnen de integrated development environment te blijven, moet het ontwikkelproces gestroomlijnd worden, zodat ontwikkelaars hun focus kunnen blijven houden.

github copilot

Met GitHub Copilot Chat kunnen gebruikers ook patches voor beveiliging voorstellen. Hiermee zou de algemene security van opensource projecten verbeteren volgens GitHub.

Andere functies en voordelen die GitHub benadrukt voor Copilot Chat zijn:

  • Live hulp: de AI kan in real time tips en oplossingen over codering suggereren
  • Analyses van code – dat kan ook in kleinere stukjes
  • Beveiliging – de AI kan suggesties doen voor aanpassingen en het aantal kwetsbaarheden verminderen
  • Debugging – de AI kan problemen identificeren en vervolgens suggesties doen, uitleg geven en alternatieven voorstellen

Wanneer het systeem een codesuggestie doet uit een publieke bijdrage, is er wel een tool aanwezig die daar een melding van maakt. Eerder dit jaar integreerde Microsoft GitHub Copilot al in zijn applicatie Terminal.


Dit artikel verscheen origineel op 16 oktober 2023. De tekst kreeg een update met de recentste informatie over de beschikbaarheid van GitHub Copilot Chat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home