AI-assistent op zak: Gemini-app maakt intrede in België

google gemini

Google rolt de mobiele app van Gemini uit naar België, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk en andere nieuwe landen in Europa.

De Gemini AI-assistent van Google zal vanaf nu ook in ons land beschikbaar zijn als mobiele app, naast het VK en andere Europese landen. Gebruikers kunnen de applicatie downloaden via Android of iOS, en krijgen meteen toegang tot hun AI-assistent via een druk of veeg op het scherm. Verder breidt Google de taalondersteuning uit om het zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

AI-assistent onderweg

 Google rolt Gemini uit naar België, het Verenigd Koninkrijk en andere landen in Europa, zodat gebruikers ook onderweg gebruik kunnen maken van de applicatie. Met de Gemini-app op je telefoon kan je schrijven, spreken of een afbeelding toevoegen om je vragen mee te stellen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld een foto nemen van hun lekke band, en vragen naar instructies.

Met deze Gemini-applicatie wil Google de AI-assistent toegankelijker maken. Bovendien verhoogt het de creativiteit en productiviteit van gebruikers, waar ze ook zijn. “Het is een belangrijke eerste stap in het bouwen van een echte AI-assistent: een conversationele, multimodale en nuttige assistent”, aldus Google.

Download de Gemini-app

Om gebruik te maken van de Gemini-app, download je deze in Android of maak je verbinding met Google Assistant. Activeer de app door over de hoek van het scherm te vegen, bij sommige telefoons de aan/uit-knop in te drukken of “Hey Google” te zeggen. Verder zullen heel wat spraakfuncties vanuit Google Assistant ook beschikbaar zijn in de Gemini-app, zoals een timer of herinnering instellen of bellen, maar Google plant in de toekomst nog meer functies toe te voegen.

lees ook

Google stopt Gemini in de adresbalk van Chrome

De applicatie is ook beschikbaar voor iOS, die zal de komende twee weken toegankelijk worden rechtstreeks vanuit de Google-app. Druk op de Gemini-knop op de app te activeren en direct toegang te kijken tot je AI-assistent.

Google wil Gemini toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen en breidt hiervoor ook de taalondersteuning uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home