Windows Terminal krijgt AI-hulp via GitHub Copilot

nieuwe windows terminal

Microsoft stopt een AI-chatbot in de Windows Terminal-applicatie aangestuurd via GitHub Copilot.

De GitHub Copilot chatervaring wordt de komende periode uitgerold naar Windows Terminal. Windows Insiders, bètatesters van Windows 11, kunnen er als eerste mee aan de slag. Met de hulp van GitHub Copilot kunnen gebruikers AI inschakelen om commando’s voor te stellen, fouten uit te leggen en acties ondernemen in Terminal.

De Terminal-app maakte een verrassende comeback in 2019 binnen Windows 10. Twee jaar later werd het de standaard gemaakt binnen Windows 11. Doorheen de jaren werden er stelselmatig nieuwe functies toegevoegd, waaronder tabbladen, kleurrijke thema’s en GPU-gebaseerde tekst-rendering en emoji’s.

Dankzij de AI binnen GitHub Copilot kunnen ontwikkelaars tools als WinDbg debugger testen, een tool om user mode-applicaties, drivers en Windows zelf te debuggen. IT-admins gebruiken de tool ook graag om bluescreen-meldingen te analyseren.

Wie met de nieuwste versie van Windows Terminal aan de slag wil, heeft eerst toegang nodig tot GitHub Copilot Chat. Eens dat in orde is en je bent een Windows Insider, dan kan je starten met experimenteren.

Op ontwikkelaarsconferentie Build kondigde Microsoft gisteren dat ook Windows 11 een Copilot AI-assistent krijgt. Tegelijk opent de softwaregigant het hele ecosysteem door plug-ins te ondersteunen en is het voortaan de standaard zoekmachine van ChatGPT.

lees ook

Windows Terminal getest: 5 functies om meteen te proberen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home