GitHub Copilot verwijst naar publieke codes

github copilot

GitHub lanceert een nieuwe tool in Copilot die ontwikkelaars verwittigt wanneer codesuggesties uit een publieke bijdrage komt.

Volgens GitHub was er onder ontwikkelaars blijkbaar grote vraag om te weten waar de suggesties die Copilot aanreikt vandaan komen. Github voegt daarom codeverwijzingen toe aan Copilot, voorlopig nog in bèta. Als codesuggesties overeenstemmen met stukken code uit een publieke GitHub-bijdrage komt, dan zal de assistent daar een melding van geven.

Het is vanaf dan aan de ontwikkelaar om te beslissen wat hij of zij ermee doet. Sommige ontwikkelaars zullen stukken code uit andermans werk liever willen vermijden. GitHub haalt aan dat voorbeelden uit publieke bijdragen dan weer net een handig hulpmiddel kunnen zijn om te leren hoe iemand een bepaald codeerprobleem heeft opgelost. Verwijzingen moeten codeerders ook meer krediet voor hun werk geven, gelooft het opensourceplatform.

Eerder uitzondering dan de regel

GitHub schrijft dat enige overeenkomsten tussen codesuggesties en publiek beschikbare codes een zeldzaamheid zijn. Dit komt in minder dan één procent van de gevallen voor, is gebleken uit een eigen onderzoek dat al wel van 2021 dateert. Maar stukken code die gereproduceerd worden door Copilot kunnen zich wel als een lopend vuur verspreiden. Dat kan een probleem geven wanneer Copilot leentje buur speelt in bijdragen die niet publiek beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home