G Suite lanceert AppSheet templates om productiever te werken

Appsheet

AppSheet heeft nieuwe templates toegevoegd voor no-code ontwikkeling van line-of-business applicaties. Het doel hiervan is meer mensen te helpen G Suite te gebruiken om meer werk gedaan te krijgen. 

Met de nieuwe templates wordt het bijvoorbeeld mogelijk om binnen enkele dagen een inspectie app te bouwen en deze aan te passen aan specifieke wensen van een bedrijf. Op dit moment zijn er dertien verschillende applicatie templates beschikbaar. De templates zijn onder andere geschikt voor remote werken, het creëren van een veilige werkplek, het stroomlijnen van werk op kantoor en het verbeteren van de klantervaring.

De templates integreren verschillende Google-tools, waaronder Drive, Spreadsheets, Docs, Forms, Calender, Gmail en Meet. Het is ook mogelijk om deze tools te koppelen aan externe platformen, zoals YouTube. Dit alles zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven. De templates zijn in te zetten voor diverse sectoren en omgevingen. 

De mogelijkheid om line-of-business-apps te bouwen zonder veel IT-resources nodig te hebben is vooral handig voor medewerkers die vaak onderweg zijn of op externe locaties werken. Dankzij deze apps hebben ze altijd toegang tot de informatie en acties die ze nodig hebben. 

No-code applicaties als basis voor digitale transformatie

Google nam no-code platform AppSheet in januari dit jaar over met het idee om no-code development naar de cloud te brengen. Dankzij AppSheet kunnen bedrijven en individueën die weinig kennis van coderen hebben alsnog hun eigen applicaties bouwen. Met de komst van de applicatie templates wordt het bouwen van applicaties nog een stuk gemakkelijker. 

De nieuwe templates maken het eenvoudiger om G Suite en AppSheet samen in te zetten. Dankzij AppSheet wordt het veel gemakkelijker om een applicatie te bouwen, wat volgens Google Cloud zal zorgen voor een digitale transformatie. Je kunt de AppSheet templates hier vinden.

Tip: Google lanceert Gmail-app met Chat, Rooms en Meet voor G Suite-klanten

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home